A világ eddigi legnagyobb kolerajárványa tört ki Jemenben

Forrás: AFP/Mohammed Huwais -
kolerajárvány Jemen
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden idők legnagyobb kolerajárványa tört ki Jemenben, több mint 750 ezer megbetegedést jegyeztek fel az országban, és a helyzet csak egyre rosszabb lesz.

Soha nem volt a világon olyan súlyos kolerajárvány a betegség nyilvántartása óta, mint ami áprilistól tombolt Jemenben. Több mint 750 ezer a koleragyanús megbetegedés, és ez a szám csak nő. Már több mint kétezren vesztették életüket, és nincs kilátás arra, hogy a közeljövőben meg tudják állítani a betegség terjedését. A koleragyanús betegek több mint fele gyerek.

A betegek fele kisgyerek Forrás: AFP/Mohammed Huwais

a helyzet csak egyre rosszabb lesz.

Kolera

A kolera a Vibrio cholerae baktérium által okozott betegség. Elsősorban széklettel, hányadékkal és szennyvízzel, illetve az ezekkel érintkező nyers élelmiszerek révén terjed. A kolera súlyos hasmenéssel és hányással jár, gyors kiszáradáshoz vezet. A betegség gyorsan legyengíti az embereket, a kezeletlen esetek 60%-a halállal végződik. A halál gyakran a fertőzéstől számított első napon bekövetkezik.
To The Bone - egy film az anorexiáról, ami más, mint a többihttp://www.life.hu/drlife/20170920-ilyen-film-meg-nem-keszult-az-anorexiarol.htmlEz a film nincs leöntve a szokásos hollywoodi sziruppal. Nem bűnbakokat keres, hanem egy történetet, egy előzményt, egy mélypontot mutat be. Egy tehetetlen szülőt, egy sérült fiatal nőt és a környezetét. A főszerepet pedig a korábban anorexiában szenvedő színésznő, Lilly Collins vállalta el. Dr. LifeOrigoSzemtetoválás miatt veszítheti el a látását egy modell: fotók http://www.life.hu/drlife/20170929-megvakulhat-a-szemtetovalt-modell.htmlElképesztő lépésre szánta el magát az a kanadai modell, aki most a látásáért küzd: színesre tetováltatta az egyik szemét. Dr. LifeOrigoÚjabb baleset érte Törőcsik Marit: megint kórházba kerülthttp://www.life.hu/drlife/20170929-megint-elesett-torocsik-mari-ismet-korhazba-kerult.htmlTörőcsik Mari régóta kórházi ápolásra szorul, bár egyszer már hazaengedték, sajnos nem sokáig élvezhette otthona melegét: újabb baleset érte, ezért visszavitték. Dr. LifeOrigoKapócs Zsóka bevallotta, súlyos betegsége miatt sokáig nem esett teherbehttp://www.life.hu/drlife/20170929-kapocs-zsoka-bevallotta-sulyos-betegsege-miatt-sokaig-nem-lett-terhes.htmlKapócs Zsóka örömmel jelentette be Facebook-oldalán, hogy várandós, de azt nem tudhattuk, hogy mennyit küzdött ezért a babáért. Egy súlyos betegség miatt azt hitte, hogy soha nem lehet édesanya. Dr. LifeOrigoTerry Black beszélni és mozogni sem tud: súlyos a daganatahttp://www.life.hu/drlife/20170929-terry-black-beszelni-es-mozogni-sem-tud-a-rak-miatt.htmlTerry Black nagyon nincs jól, nyár óta küzd a kiújult daganatával, de már nem olyan akarattal és kitartással, mint egykor. Szinte el sem lehet őt érni, közeli barátai szerint azért, mert megviselik a kezelések: beszélni és mozogni sincs ereje. Dr. Life--Gáspár Bea egy komoly betegség, a pajzsmirigy alulműködés miatt hízott 20 kilóthttp://www.life.hu/drlife/20170929-gaspar-bea-egy-komoly-betegseg-miatt-hizott-20-kilot.htmlGáspár Bea jó időre eltűnt a nyilvánosság elől, ugyanis saját bevallása szerint 20 kilót hízott és nem szereti, amit a tükörben lát. Kiderült, mi áll a súlyfeleslege hátterében. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.