Nathan Hrdlicka a comb nélküli férfi, aki megtanult járni: fotó!

betegség Nathan Hrdlicka ritka betegség genetikai betegség comb nélküli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nathan Hrdlicka döbbenetes betegséggel született, mégis megtanult járni. 

Nathan Hrdlicka egy olyan genetikai betegsében szenved, amelyből összesen 25 esetet ismernek szerte a világon. A kórt Proximal femoral focal deficiency-nek (PFFD) hívják, és azt jelenti, hogy az illetőnek nem fejlődtek ki a combjai.

Nathan Hrdlicka comb nélkül is megtanult járni Forrás: Youtube

Vagyis a térde a csipőjéből indul, így tulajdonképpen egy aránytalan törpe lett Nathanból, akinek a felsőteste arányos, csak az alsóteste nem. Ez a 34 éves férfi azonban egy hatalmas dologban mégis csak különbözik a többi betegtársától:

ő az egyetlen közülük, aki megtanult járni.

Ráadásul, a testi fogyatékosságga ellenére boldog párkapcsolatban él a barátnőjével, Chelsea Stuarttal, aki legalább egy méterrel magasabb a férfinál, ám ez nem gátolja meg őket a szerelemben - írta meg a Mirror.

A lányt a közösségi oldalon keresztül ismerte meg, és szerencsére elfogadja őt olyannak, amilyen. Sőt, támogatja is ha szükség van rá, igazi társ a mindennapokban.

"Mikor először találkoztunk, azt hittem, hogy a magasságkülönbség probléma lesz. Hiszen senkivel sem volt még dolgom előtte, aki ilyen alacsony lett volna. De aztán szépen hozzászoktam, és mostmár minden rendben" - mondta a lány.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.