Európa is veszélyben van a tomboló pestis miatt

"Forrás: Shutterstock " -
fekete halál betegség pestis vírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elképesztő pusztítás kezdődött, és sokan attól félnek, hogy nem lehet majd megállítani. 

A Madagaszkáron tomboló betegség már 143 ember életét követelte, és több mint 2000 főt betegített meg. Egészségügyi szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy ez csak egyre rosszabb lesz, így minden eshetőségre fel kell készülni.

Paul Hunter professzor azt mondta, hogy a mostani helyzet azért aggasztó, mert minden eddigi esettől eltér. Mint kiderült, a pestis augusztusban tört ki a kelet-afrikai országban. Rettentően veszélyes, ugyanis 24 órán belül képes végezni a beteggel.

A pestisbaktériumok leggyakrabban rágcsálók, leginkább a patkányok tápcsatornájában fordulnak elő Forrás: Origo

A kór várhatóan jövő áprilisig lesz ott jelen, addig pedig igyekszenek megtenni minden szükséges óvintézkedést, hogy nemzetek között ne kezdjen el vándorolni a betegség. Ugyanakkor azt is elmondták, a pestis a szegénység betegsége. Olyan embereket fertőz meg, akik kénytelenek rossz és szennyezett körülmények között, patkányokkal együtt élni - írta meg a DailyStar.

Egy kiló idegen törmeléket találtak egy tinédzser gyomrában http://www.life.hu/drlife/20171113-kozel-egy-kilonyi-idegen-tormeleket-operaltak-ki-egy-tini-fiu-gyomrabol.htmlSenki nem tudta, hogy mi állhat a fiú folyamatos panaszai mögött, aztán kiderült, hogy igen ritka táplálkozási zavarban szenved. Dr. Life--Megfelelési kényszere miatt lett depressziós Csősz Boglárka http://www.life.hu/drlife/20171113-megfelelesi-kenyszer-okozott-depressziot-csosz-boginak.htmlAzt hinnénk, hogy a luxuséletbe nem nehéz belecsöppeni. Ám ha ez egy idegen országban történik, ahol még a kultúra is más, akkor azért tud problémát okozni. Dr. LifeFotó: Mudra László - OrigoEgy hónapot volt bent: kikerült a pszichiátriáról az x-faktoros Nagy Krisztiánhttp://www.life.hu/drlife/20171113-kikerult-a-pszichiatriarol-az-x-faktoros-nagy-krisztian.htmlVégre kiengedték a pszichiátriáról Nagy Krisztiánt, aki mentális problémái miatt feladta az X-Faktort.Dr. Life--Mit tehetünk a pánikroham ellen? http://www.life.hu/drlife/20171025-panikbetegseg-es-panikroham-atveszelese.htmlErős szívdobogás, izzadás, halálfélelem - ezek mind a pánikroham jelei. A félelmetes jelenség 15 percig is eltarthat, amit nagyon nehezen vészelnek át a pánikbetegek. Dr. Life--Valerij Szpiridonovon hajtották volna végre az első fejátültetésthttp://www.life.hu/drlife/20171112-valerij-szpiridonovon-hajtottak-volna-vegre-az-elso-fejatultetest-de-megsem-vallalja.html2015-ben jelentette be Dr. Sergio Canavero olasz sebész, hogy két éven belül sor kerülhet az első emberi fejátültetésre. A hír hatalmas vitát váltott ki szakmai körökben és etikai szempontból is támadták. Mindezek ellenére egy fiatal orosz férfi, Valerij Szpiridonov önként vállalta, hogy aláveti magát a szokatlan operációnak. Dr. Life--Nagyon szenved: rossz állapotban van Medveczky Ilonahttp://www.life.hu/drlife/20171111-nagyon-szenved-rossz-allapotban-van-medveczky-ilona.htmlHetek óta szenved a kínzó tünetektől Medveczky Ilona. A művésznő bízik a gyógyulásban, de nagyon megviseli a betegésge.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.