Victoria Wright a nő, aki cherubism betegségben szenved

betegség torz arc Victoria Wright szörny
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Döbbenetes betegségben szenved Victoria Wright, amelytől úgy fest, mint egy szörnyeteg. 

Victoria 4 éves volt, mikor az első tünetek megjelentek. Az édesanyja fogmosás közben vette észre, hogy a kislányak másképp állnak a fogai, mint ahogy normális esetben szoktak.

Sok kivizsgálás után sem jöttek rá a probléma forrására, így egy darabig abban hittek, hogy a tinédzser kor után Victoria állapota javulni fog, de helyette csak egyre rosszabb lett. Őrületes tempóval kezdett el nőni az álla, és ezzel egyidőben pedig dülledni a szemei.

Meg is kellett műteni, hogy csökkentsék a szemgolyóiban megnövekedett nyomást. Így szerencsére a látását sikerült megmenteni, de sajnos még ennek ellenére is sokszor rendkívüli fejfájások gyötrik.

"Ez a betegség egyáltalán nem fájdalommentes. Olykor már az őrület határán vagyok. Az orvosok szerint olyan nehéz a fejem, akár egy bowling golyó" - mesélte a betegséggel küzdő nő.

Victoria azonban nem akar kés alá feküdni, hogy szokványosabbá tegye az arcát. Elmondása szerint megbékélt a külsejével, szerinte senkinek sem kell tökéletesnek lennie - írta meg az NHS.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.