A legdrágább, a legnépszerűbb, a legfurcsább - Ilyen kórházakban szülnek a celebek

szülés kim kardashian Katalin hercegné Angelina Jolie kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Volt olyan híresség, aki egy egész emeletet lezáratott, amikor szült, mások viszont a luxusból is a leginkább puritánabb megoldást választották. Nézzük a leg-leg-leg szüléseket a sztárvilágban.

Ahol a legtöbb sztár szült

A Beverly Hillsben, a Cedars-Sinai Kórházban adott életet első gyermekének Kim Kardashian, akinek távozása után a számla, 153.000 dollár, vagyis körülbelül 42 millió forint volt. Ebben az összegben nemcsak az orvosi ellátás, de a különleges lakosztály, és az állandóan elérhető, személyi bába is beletartozott. A kórház különlegessége, hogy itt nem egy szobát, és egy szülőszobát bérelnek a kismamák, hanem egy komplett lakosztályt, amely három szobából, és két fürdőszobából áll. A felszolgált menü tele van friss gyümölccsel, süteménnyel és frissen facsart gyümölcslevekkel.

A Beverly Hillsben, a Cedars-Sinai Kórházban adott életet első gyermekének Kim Kardashian Forrás: Cedars-Sinai Medical Center

De külön lehet bérelni fodrászt, manikűröst és pedikűröst is. Itt szült egyébként Kourtney Kardashian, Kate Hudson és Victoria Beckham is.

Mindez persze még nem minden. Miután Kanye West és Kim Kardashian első közös gyermeke, North West megszületett, a rapper egy 770.000 dollárt (kb. 211 millió forint) érő gyémántgyűrűt adott Kimnek, amit a pletykák szerint elraboltak tőle, amikor megtámadták Párizsban.

Ami a sztároknak, csak aprópénz lenne

Kim Kardashian számlájához képest, szinte aprópénz volt az, amint Katalin hercegné és Vilmos herceg fizettek, az első gyermekük születésekor. Katalin az észak-londoni St. Mary's kórház Lindo Wing nevű szülészeti magánklinikáján hozta világra György herceget.

Katalin az észak-londoni St. Mary's kórház Lindo Wing nevű szülészeti magánklinikáján hozta világra György herceget Forrás: AFP/Ben Stansall

A kismama is pont abban a szülőszobában, és abban a luxus lábadozóban volt, ahol évtizedekkel korábban Diana hercegnő,

valamint Anna hercegnő is szült. A szoba foglalója 9000 dollár (kb. 2,5 millió forint), majd azt követően napi 1600 dollárt (kb. 450.000 forint) kell fizetni a kórháznak. A brit trónörökös átszámítva végül 4,5 millió forintot csengetett ki a neje első szülésért. Ebben már benne volt az orvosok, és az ápolók bére is.

Az egyik legdrágább

New Yorkban, Manhattanben található a Lenox Hill kórház, amely az egyik legdrágább intézmény, ha szülésről van szó. Természetesen itt is számos ismert nő adott már életet a gyermekének, köztük Beyoncé is lányának, Blue Ivynek 2012-ben.

Manhattanben található a Lenox Hill kórház, amely az egyik legdrágább intézmény, ha szülésről van szó; itt szült Beyoncé Forrás: AFP/Timothy A. Clary

A díva és férje, a kórház egyik luxuslakosztályát bérelte ki, ahol mahagóni falak, selyem ágynemű, saját konyha, és személyi portás is a rendelkezésükre állt.

A lapok szerint, végül 1,3 millió dollárt (kb. kb. 357 millió forint) utalt át a hazáspár a kórháznak a szülési számla kiegyenlítésére. Az is igaz, hogy ők ketten egy teljes szintet kibérelték, mivel Beyoncé nem szeretett volna idegenekkel összefutni.

A leghisztisebb

Angelina Jolie szülése sem volt mindennapos esemény. A színésznő a nizzai Lenval Kórház teljes szülészetének felét lezáratta, amikor világra hozta ikreit. Angelina különböző szolgáltatásokkal bővítette ki mindazt, amit a kórház kínált: testőröket fogadott, helikoptert bérelt, és külön szobákat rendeztetett be a már meglévő gyerekeinek. Egészségi állapota miatt, a színésznő már egy hete volt a francia kórház betege, amikor egy alkalommal lesifotókat készítettek róla, az ablakon keresztül. A pletykák szerint ebből lett elege Jolie-nak, aki bár természetesen úton akart szülni, végül a császármetszést választotta, mert nem volt megelégedve a kórház biztonsági intézkedéseivel, és nem akart több időt ott tölteni. 10 évvel ezelőtt arról is sokat írtak a lapok, hogy Pitt leamortizálta a francia kórház egyik szobáját, a szülés után ugyanis elég durván berugott. Így a házaspár a kötelező költségeken kívül, még egy felújítást is kifizetett a franciáknak.

Angelina Jolie a Lenval Kórház teljes szülészetének felét lezáratta, amikor világra hozta ikreit Forrás: AFP/Stephane Danna
Hepatitis C: segítséget kapnak a megfertőződött EÜ-dolgozókhttp://www.life.hu/drlife/20171211-hepatitis-c-a-fertozottek-nagy-resze-nem-is-tudja-hogy-beteg.htmlMagyarországon körülbelül hetvenezer ember fertőzött a hepatitis C vírussal. Közülük legalább 40 ezernek lenne szüksége hatékony kezelésre, a vírus okozta májbetegségek miatt. Viszont még mindig rengetegen vannak azok, akik nem tudják magukról, hogy betegek. Közben a fertőzöttek egyik legnagyobb rizikócsoportját az egészségügyben dolgozók teszik ki. Az új vírusszaporodást gátló gyógyszerek rajtuk is segíthetnek. Dr. LifeOrigoCelebek, akik megharcoltak a pattanásokkalhttp://www.life.hu/drlife/20171112-rettentoen-pattanasos-celebek.htmlSokszor hangoztatják a hírességek, hogy ők is pont olyan problémákkal küzdenek, mint bármelyik ember, de csak ritkán hisszük el nekik. Ezeket a pattanásos fotókat elnézve azonban kezdjük gyanítani, hogy igazuk van. Dr. Life--Elképesztő karácsonyi dekorációk a kórházakbólhttp://www.life.hu/drlife/20171213-karacsonyi-dekoraciok-csontvazbol-es-ovszerbol.htmlGyakran a legelképesztőbb karácsonyi dekorációk pont ott bukkannak fel, ahol nem is számítunk rá. Ráadásul ezek a különleges alkotások, hatalmas erőt adnak a legelesettebb embereknek. Dr. Life--Lefotózták Tara Reid rothadó fogáthttp://www.life.hu/drlife/20171210-rothado-fogat-villantotta-meg-tara-reid.htmlRitkán látni rothadó fogú színésznőt egy olyan városban, ahol mindenkinek vakítóan fehér a fogsora. Tara Reid azonban kivétel. Dr. Life--Tetoválásokról őszintén - ezeket jó ha észben tartod, mielőtt varratsz! http://www.life.hu/drlife/20171124-ezeket-jo-ha-eszben-tartod-mielott-tetovaltatsz.html33 évesen csináltattam az első tetoválásomat. Régóta szerettem volna varratni magamra, de rettegtem a fájdalomtól. Kár volt, mert hamar kiderült, hogy én még aludni is képes vagyok tetoválás közben. 34 évesen már a negyedik tetkóm is elkészült. Egyiket sem bántam meg, sőt azt érzem, hogy ezekkel vagyok teljes, viszont azt katasztrofálisnak tartom, hogy az emberek nem tájékozódnak az esetleges betegségekről, mielőtt tetováltatnának. Dr. Life--Így bontja le a szervezetünk a koffeinthttp://www.life.hu/drlife/20171130-ez-tortenik-a-testedben-a-koffein-fogyasztas-utan.htmlElgondolkodtál már azon, hogy hány kávét iszol naponta, és mennyi az, ami még nem ártalmas, hanem hasznos is a szervezetednek? Tudod, hogyan bontja le a koffeint a testünk? Ennek jártunk utána. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.