Kanyarójárvány söpör végig Szerbián

Forrás: Thinkstock -
Szerbia járvány Koszovó kanyaró
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerbiában ütötte fel a fejét a kanyaró járvány, amely sajnos már emberéletet is követelt.

A kanyaró az egész világon ismert és elterjedt, ragályos megbetegedés. Igen fertőző, lázzal, hurutos köhögéssel és kiütésekkel jár. Hazánkban is ez volt az egyik leggyakoribb gyermekkori megbetegedés, de mióta kötelezővé tették a védőoltást, szerencsére visszaszorult.

Kanyarójárvány sújtja Szerbiát Forrás: Thinkstock

Szerbiában azonban most hatalmas kanyarójárvány tombol. Belgrádban egy 20 éves férfi már bele is halt a betegség okozta szövődményekbe. Az idei év első 9 hónapjában mindössze 12 kanyarós beteget regisztráltak az országban, ám ez a szám jelentősen megugrott október óta: Szerbia és Koszovó területén 630 betegről tudnak.

Mint kiderült, a legtöbb beteg 5 év alatti, vagy 30 évesnél idősebb. A hírek szerint a betegek 91%-a nem kapott védőoltást, vagy nem tudnak róla, hogy kaptak-e. A szerb közegészségügy arra kér mindenkit, hogy aki nem kapott védőoltást, vagy nem biztos benne, az jelentkezzen valamelyik rendelőben. - írta meg a Blikk.

Összenőtt ikrek, ritka bőrbetegségben szenvedő nő - 2017 legkülönösebb betegségei 1. részhttp://www.life.hu/drlife/20171214-20-orvos-operalta-az-osszenott-ikreket.htmlRitka rendellenséggel született kisbabák, baleset okozta fájdalmas sérülés, nehezen diagnosztizált szörnyű bőrelváltozás...Csak néhány azokból a betegségekből, amelyek idén bejárták a világsajtót. Összefoglaló cikkünk első része felkavaró fotókat tartalmaz! Dr. Life--Kiderült: Erdei Zsolt kedvese eredetileg két kisbabával volt terhes http://www.life.hu/drlife/20171228-ket-gyermekkel-volt-eredetileg-erdei-zsolt-kedvese-varandos.htmlNemrég egy olyan részlet derült ki Erdei Zsolték családi életéről, amit eddig nem hallhattunk. Kiderült, hogy Réka eredetileg nem csak Vilmoskát hordta a szíve alatt. Dr. LifeOrigoSzékhelyi József elszántan küzd a tüdőrák ellen, a cigit azonban még nem tudta letennihttp://www.life.hu/drlife/20171228-szekhelyi-jozsef-elszantan-kuzd-a-tudorak-ellen.htmlSzékhelyi József színművésznél tüdőrákot diagnosztizáltak, ám ő nem hajlandó foglalkozni a betegséggel, elszántan küzd.Dr. LifeOrigo"Kutya bajom" - Gesztesi Károly napi három órát edzhttp://www.life.hu/drlife/20171227-kutya-bajom-gesztesi-karoly-napi-harom-orat-edz.htmlNaponta három órát edz és egy alapos orvosi vizsgálaton is részt vett nemrég Gesztesi Károly, aki egy igen mozgalmas évnek néz elébe. Dr. LifeFotó: Zsigmond László/Life.huReflux miatt szenved Kállay-Saunders András http://www.life.hu/drlife/20171227-refluxos-lett-kallay-saunders-andras.htmlKellemetlen dologról számolt be a közösségi oldalán Kállay-Saunders András. Dr. LifeOrigoElkerülhetetlen a műtét! Megoperálják Mészáros Árpád Zsoltothttp://www.life.hu/drlife/20171223-megoperaljak-meszaros-arpad-zsoltot.htmlKomoly operáció vár Mészáros Árpád Zsoltra, aki bár retteg a beavatkozástól, nem húzhatja tovább az időt. Azonnal műteni kell. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.