Függővé vált a fiú, aki napi 13 liter kólát ivott meg

Forrás: Shutterstock -
fogyás kóla Coca Cola függőség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elképesztő dolgokon ment keresztük az a brit fiatal, aki tulajdonképpen csak kólát ivott, 13 litert naponta. 

A kóla közkedvelt ital, amit önmagában, vagy alkohollal keverve is szívesen fogyasztanak az emberek, kortól és nemtől függetlenül. Sokan azonban olyan túlzásba viszik a kólafogyasztást, hogy más folyadékkal nem is találkozik a szervezetük.

Így élt sokáig a most 21 éves Shane Trench is, aki napi negyven doboz, vagyis durván 13 liter kólát ivott meg. Emellett pedig igen egészségtelenül táplálkozott, így nem meglepő módon 2016-ra már elképesztő túlsúllyal küzdött.

A 21 éves fiú napi negyven doboz kólát ivott meg és rettentően egészségtelenül étkezett (képünk illusztráció) Forrás: Shutterstock

Az orvosai figyelmeztették, hogyha nem csökkenti a 200 kilót is meghaladó súlyát, akkor félő, hogy akár meg is halhat. Így a szakemberek és a család hatására Shane elhatározta, hogy lemond a kóláról. Az életmódváltás első pár hete azonban nagyon nehezen telt, hiszen Shane akkor döbbent rá, hogy kólafüggő.

Minden markánsabb elvonási tünetet produkált, ami a függőkre jellemző, még a keze is remegett. De a 21 éves srác nem hagyta magát, és kicsivel később egy fogyókúrás csoporthoz is csatlakozott. Eddig 127 kilótól szabadult meg, és innen nézve már borzalmasnak látja a korábbi külsejét. A róla készült fotókat itt nézheted meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.