bőrbetegség bőrbetegségek ekcéma ekcéma2018
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pikkelysömörtől az ekcémáig – a hírességeket sem kerülik el a különböző bőrbetegségek. Nézd meg, hogy ki, mivel vette fel a harcot.

Pikkelysömör

A country-énekesnő LeAnn Rimes, gyakran rejti el sminkkel, vagy sokat takaró ruhával a bőrét. Rimes évek óta szenved a pikkelysömörtől, amely a bőr fokozott elszarusodásával jár. Tévhit, hogy a pikkelysömör, csakis a testünk egyetlen részén fordulhat elő. Megjelenhet a fülön, a fejbőrön, a könyökön, a térden, a farpofán, a lábakon, de még a körmök közelében is. A pikkelysömör nem gyógyítható, de kezelhető különböző gyógyszerekkel.

A country-énekesnő LeAnn Rimes, gyakran rejti el sminkkel, vagy sokat takaró ruhával a bőrét ugyanis évek óta szenved a pikkelysömörtől Forrás: Getty Images

Lupus okozta heges elváltozás

A világon mindenki megfigyelhette már a sebhelyeket Seal arcán. A híres énekes lupustól szenved, melyet még Londonban diagnosztizáltak nála az orvosok. A betegség során bőrpír jelentkezik a pacienseken, ez Seal arcán heges elváltozásként, más betegeknél pillangó alakú vörös foltként jelenhet meg. Ehhez nagyfokú fényérzékenység járul, mely pattanásossá teszi a nap érte bőrt, illetve előfordul hajhullás.

A Seal arcán látható hegeket lupus okozza "Forrás: Getty Images "

Rosacea

Renée Zellwegert sem kímélik a bőrbetegségek. Az Oscar-díjas színésznő a rosacea nevű betegségtől szenved, mely főleg az arc középső területein értágulatokkal, gyulladt és gennyes csomókkal jelentkező kór. A színésznőnek nyáron van a legnehezebb dolga, amikor a tünetek felerősödnek. A rosacea tünetei gyakran összefüggnek bélrendszeri betegségekkel.

Renée Zellwegert sem kímélik a bőrbetegségek Forrás: Getty Image

Dermatosis papulosa nigra

Morgan Freeman bőrbetegségét is sokan ismerik a filmvászonról. A színész arcán megjelenő bőrhibák jóindulatú elváltozások. A kór neve a Dermatosis papulosa nigra, mely az Egyesült Államok afroamerikai lakosságának akár 35%-át is érintheti. Az általában nyakon és arcon megjelenő apró pöttyöket, lézeres kezelésekkel lehet csökkenteni.

Morgan Freeman bőrhibái az afroamerikaiaknál gyakran előforduló jóindulatú elváltozások "Forrás: Getty Images "

Ekcéma

Kerry Washington színésznő hatéves volt, amikor először bőrgyógyásznál járt. „Azóta is rendszeresen járok, mert az ekcémám nem engedi, hogy ne foglalkozzak a bőrömmel” – nyilatkozta Washington az egyik női magazinnak korábban. Elmondása szerint, neki a különböző gyógyhatású készítmények és a fényterápia segített sokat.

Kerry Washington ekcémától szenved Forrás: Getty Images

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.