Sztárok, akik valami jóra használják a hírnevüket

Forrás: Getty Images -
Patrick Dempsey Stephen Amell Michael J. Fox sztárok Will Smith alapítvány Jennifer Lopez
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Akikre érdemes figyelni!

Gyermekei születése után döntött úgy, hogy másokon segít

Jennifer Lopez két gyermek édesanyja. A sikeres, negyvennyolc éves énekesnő is létrehozott egy saját alapítványt, mely a Lopez Családi Alapítvány nevet kapta. A 2009-ben alapított szervezet nők és gyermekek egészségügyi ellátását támogatja, vagyis olyanokon segítenek, akik biztosítás hiányában nem tudják fedezni a kórházi kiadásaikat.

Jennifer Lopez alapítványa nők, és gyermekek egészségügyi ellátását támogatja Forrás: lopezfamilyfoundation.org

Édesanyja betegsége inspirálta

Patrick Dempsey az édesanyja betegsége után hozott létre saját alapítványt. Amanda Dempsey hosszú évekig harcolt hősiesen a rákkal, ám 2014-ben az idős asszony szervezetét legyőzte a kór. Dempsey még édesanyjával közösen hozott létre egy alapítványt a szülővárosában, mely az emlőrák elleni küzdelemben segít a betegeknek.

Kevesen tudják róla, hogy mennyi mindent támogat

Patrick Dempseyhez hasonlóan egy másik sorozatsztárt, Stephen Amell színészt is az édesanyja betegsége ösztönözte arra, hogy aktívan részt vegyen egy alapítvány munkájában. A Zöld íjász sorozat sztárja élharcosa lett a Fuck Cancer elnevezésű alapítványnak. Amell közösségi oldalán folytatott kampányával, 1 millió dollárt gyűjtött össze a szervezetnek. Ezek mellett egy évig kampányolt egy mentális betegségekkel foglalkozó jótékonysági szervezetnek, majd 300.000 dollárt gyűjtött egy torontói gyermekkórháznak.

Stephen Amell közösségi oldalán kampányával 1 millió dollárt gyűjtött össze a Fuck Cancer névre hallgató alapítványnak Forrás: Getty Images

25 év 400 millió dollár

Elton John 1992-ben hozta létre AIDS-alapítványát az Egyesült Államokban, 1993-ban pedig Angliában. A zenész két szervezetével huszonöt év után alatt közel 400 millió dollárt gyűjtötte össze. A bevétel 98%-át az AIDS-es betegek megsegítésére költötték.

Elton John 25 éve támogatja alapítványával az AIDS-es betegeket Forrás: AFP

Nemcsak magán segít

Michael J. Fox karrierje csúcsán volt, amikor 30 évesen Parkinson-kórt diagnosztizáltak nála az orvosok. A színész több operáción is átesett, melyek természetesen nem jelentettek gyógymódot a betegségére, de egyes tüneteket enyhítettek. Michael J. Fox saját nevét viselő alapítványa a Parkinson-kór gyógymódjának kutatását segíti.

A Smith család küldetése

Will Smith feleségével együtt alapította a Will és Jada Smith Családi Alapítványt, melynek két fő profilja van. A szervezet egyik ágazata a lupuszban szenvedő emberek gyógyítását támogatja, másik része pedig beteg gyermekek kívánságát váltja valóra.

Will Smith és Jada Pinkett Smith Forrás: Getty Images

Oprah Winfres tévés műsorvezető rengeteg alapítványt hozott létre az elmúlt évtizedekben. Az The Oprah Winfrey Alapítvány amerikai gyerekek oktatására nyújt anyagi támogatást, de segítséget adnak a családon belüli erőszak áldozatainak is. Az Oprah Angyalai nevű alapítvány célja, hogy olyan embereket támogassanak, akik a leginkább rászorulóknak segítenek. 2007-ben alapított harmadik alapítványán keresztül Afrikai gyerekek oktatását segíti.

Oprah Winfrey 3 alapítványt is létrehozott Forrás: Getty Images

Olvasd el ezeket a sztorikat is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.