Bélgázokat vizsgálja egy új kapszula, a szellentésre is megoldást jelenthet

Forrás: Shutterstock -
találmány szellentés kapszula bélgáz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy új intelligens kapszulát fejlesztettek ki kutatók, amely diagnosztizálja a különböző bélbetegségeket, az eredményeket pedig azonnal elküldi a mobiltelefonunkra. Ezzel az eljárással véget érhet a fájdalmas végbéltükrözések kora.

A lenyelhető, emészthetetlen kapszula a belekben lévő különböző gázokat érzékeli és próbálja meg azonosítani. Ez a módszer a kutatók szerint forradalmasíthatja a bélproblémák, betegségek kezelését – számolt be róla a Telegraph.

A melbourne-i szakemberek eddig 7 alanyon tesztelték a kapszulát, akiknek ez idő alatt magas rosttartalmú étrendet írtak elő. Az eredmények azt mutatták, hogy ez a kis kapszula valóban ellenőrizni tudta az emésztés folyamatát, képes volt mérni a mikrobiológiai aktivitást a gyomorban. A kutatók azt mondják, ez az új technológia nem csak abban segíthet, hogy kiderüljön, pontosan milyen ételek felelősek például a bélgázok termelődéséért, hanem elősegítheti a vastagbélrák jobb megértését és gyorsabb felismerését is.

Bélproblémákra jelenthet megoldást a kapszula Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.