Pfeiffer-szindrómával született a kislány, Ryley Nazario: sokan aliennek hívják

Forrás: NORTHFOTO/© Vanessa Nazario / SWNS.com/Vanessa Nazario / Swns.Com -
Pfeiffer-szindróma deformáció születési rendellenesség arc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hároméves kislány egy ritka születési rendellenességgel jött a világra, ami miatt az arca teljesen eldeformálódott. Betegsége ellenére ő folyton mosolyog, sokan viszont együttérzés és támogatás helyett felháborító csúfnevet adtak neki: aliennek hívják.

Ryley Nazario még csak 3 éves, de élete csupa küzdelem. A kislány egy születési rendellenességgel jött a világra, de nem csak ezzel kell megharcolnia, hanem az emberekkel is, akik megbélyegzik, vagy sajnálják őt és a szüleit. A kicsi arca teljesen eldeformálódott a Pfeiffer-szindróma következtében, és habár a kinézete teljesen más, mint a vele egykorú kislányoké, és mindig is az lesz, ő is pontosan ugyanúgy mosolyog mindig, mint a többi kicsi.

Pfeiffer-szindrómával született a kislány, Ryley Nazario Forrás: NORTHFOTO/© Vanessa Nazario / SWNS.com/Vanessa Nazario / Swns.Com

Pfeiffer-szindróma - amikor a testünk az ellenségünk

Bár a Pfeiffer-szindrómás személyek egy súlyos genetikai rendellenesség áldozatai, ennek a betegségnek nemcsak fizikai, de komoly pszichés vonatkozásai is vannak az érintettekre nézve. De milyen lelki problémákkal szembesülnek, és hogyan vészelik át ép pszichével ezt az élethelyzetet a saját testükbe zárt betegek? Olvasd el erről a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.