fibromyalgia Lady Gaga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lady Gaga az Instagramján osztotta meg, hogy a Joanne európai koncertsorozat utolsó 10 állomására nem tud elmenni.  Azt írja, fájdalmai miatt nem tud színpadra állni, de bízik az orvosok segítségében. 

Lady Gaga (@ladygaga) által megosztott bejegyzés,

Mi is az a fibromyalgia?

A fibromyalgia egy gyakori és igen fájdalmas betegség, mely főleg az izmokat és a lágy szöveteket érinti. Meglehetősen nehéz diagnosztizálni, és gyakran összekeverik más betegségekkel. A szakemberek szerint a fibromyalgia elsősorban a központi idegrendszert érintő probléma, melyben afájdalomérzékelésében és feldolgozásában zavarok alakulnak ki, de azt nem lehet pontosan tudni, hogy mitől.A fibromyalgia legfőbb tünetei közé tartozik az egész testre kiterjedő izom- és ízületi fájdalom, a fáradékonyság, a depresszió, a szorongás, illetve a csökkent fájdalomtűrés és a nyomásérzékenység a test bizonyos pontjain. Emellett jelentkezhetnek izomgörcsök, végtagi gyengeség, izomrángások, koncentrációs zavarok, problémák a rövid- és hosszútávú memóriával. A fibromyalgia kísérőtünete lehet az alvászavar, a teljesítmény csökkenése és a többfelé figyelés képességének elvesztése.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.