Kórházba szállították Kasza Tibi cukorbeteg édesanyját

Fotó: Polyak Attila - Origo -
trombózis Kasza Tibi kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sürgősségi osztályra került Kasza Tibi édesanyja. 

Kasza Tibi és testvére, Gábor Thaiföldön értesültek arról, hogy édesanyjukat be kellett vinni a sürgősségi osztályra - írja a TWN.hu. A cukorbeteg asszony nem először kerül kórházba, tavaly például minden követ megmozgattak, hogy súlyos beteg édesanyjuk lábát ne kelljen amputálni, most viszont úgy érzik, semmit sem tehetnek.

„Szegeden, egy sürgősségi osztályon, aminek a nevében is benne van, hogy 'sürgősségi', több mint öt órája ott ücsörög a súlyos cukorbeteg édesanyám, akinek trombózisgyanúja van" – mondta el Tibi. „A nővéreknél, akiket telefonon értem el, és segítőkészek voltak, kikönyörögtem, hogy valamit toljanak már oda legalább édesanyámhoz, hogy rátehesse a lábát, ha tényleg trombózisa lenne" - tette hozzá.

A mélyvénás trombózis veszélyes, sokszor halálos szövődményekkel járhat. Ha a vénában kialakult trombus egy része leszakad és az embólus a tüdőbe jutva elzár egy verőeret, halálos kimenetelű tüdőembólia alakulhat ki.


„Nem magunk miatt emelem fel a hangom, hanem mindenkiért, akinek át kell mennie ezen, fél napot ülve egy sürgősségin, azt remélve, valaki könnyít a szenvedésükön. Nem hibáztatom a túlterhelt orvosokat sem, hisz tudom, mikkel küzdenek. De, ha valakinek perceken múlik az élete, annak ezek az órák végzetesek, és persze, ha kész a baj, akkor indul az egymásra mutogatás" - nyilatkozta a műsorvezető.

Fotó: Polyak Attila - Origo

Majka lebetegedetthttp://www.life.hu/drlife/20180202-majka-lebetegedett-fekszik.htmlA műsorvezetőt sem kerülte el a vírus. Dr. Life--Már 37 gyermek halt meg az influenzajárványban az Egyesült Államokbanhttp://www.life.hu/drlife/20180128-mar-37-gyermek-halt-meg-az-influenzajarvanyban-az-egyesult-allamokban-usa.htmlAz amerikai járványügyi központ adatai szerint már 37 gyermek vesztette életét az idei influenzajárványban, amely 2009 óta a legsúlyosabb. Dr. Life--Tévhitek a zuhanyzásról. Kiderült, nincs köze az egészséghezhttp://www.life.hu/drlife/20180128-tevhitek-a-zuhanyzasrol-kiderult-nincs-koze-az-egeszseghez.htmlIdőről időre megjelennek olyan egészségügyi információk a neten, amelyekről aztán kiderülnek, semmi valóságalapjuk nincs. Dr. Life--Kiugrott egy beteg a budapesti Szent Imre Kórház ablakánhttp://www.life.hu/drlife/20180106-kiugrott-egy-beteg-a-budapesti-szent-imre-korhaz-egyik-ablakan.htmlÚgy tudni, a páciens a pszichiátriai osztályról vetette ki magát, miután szétfeszítette valahogy a rácsot. Dr. Life--Mindennap light kólát iszik a 104 éves asszony, szerinte ez a hosszú élet titkahttp://www.life.hu/drlife/20180106-mindennap-light-kolat-iszik-a-104-eves-asszony-interjut-keszitettek-vele.htmlA michigani Theresa Rowley a napokban ünnepelte 104. születésnapját. A helyi tévécsatorna készített vele interjút, ahol azt kérdezték tőle, mi a hosszú élet titka. Dr. Life--A szűrővizsgálatok fontosságára hívja fel a figyelmet Sváby Andráshttp://www.life.hu/drlife/20180106-a-szurovizsgalatok-fontossagara-hivja-fel-a-figyelmet-svaby-andras-teves.htmlTulajdonképpen, első olvasásra meglepő, amikor egy celeb - vagy akár civil - a közösségi oldalán megosztja, hogy végbéltükrözésen járt. Sváby András posztja azonban nem öncélú, a tévés arra biztatja követőit, ők se halogassák a szűrővizsgálatokat, hiszen a a korai diagnózis életeket menthet.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.