Jóindulatú daganatot találtak a dán királynő férjének tüdejében

Forrás: AFP/Str -
jóindulatú daganat daganat dán királyi ház dán királynő Henrik herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tüdőgyulladás kezelése során jóindulatú tüdődaganatot diagnosztizáltak II. Margit dán uralkodó férjénél - jelentette be pénteken a királyi palota.

A 83 éves Henrik herceget január közepén szállították a koppenhágai Ringshospitalet kórházba, mert egyiptomi pihenésük alatt fertőzést kapott. A kórházi kezelés után fog visszatérni a Koppenhágától 40 kilométerre fekvő Fredensborg-palotába - közölték pénteken.

A királyi palota szeptemberben jelentette be, hogy a herceg demenciában (időskori szellemi hanyatlásban) szenved, és tovább csökkentik kötelezettségeit. 2016-ban már korlátozták hivatalos megjelenéseit.

Henrik herceg augusztusban felzúdulást keltett Dániában, amikor közölte, nem akarja, hogy a Roskilde-székesegyházban temessék el a királynő mellett, ami a dán hagyományok felrúgását jelenti.

Margit hercegnő, a későbbi uralkodó 1967-ben kötött házasságot Henri de Laborde de Monpezat francia diplomatával, aki ennek révén Henrik herceg lett. Két fiúgyermekük született.
Az évek során Henrik herceg nem csinált titkot abból, hogy jelentősebb szerepet és rangot akar magának, de a királyi tanácsadók azzal hárították el, hogy az alkotmány egyértelműen kinyilvánítja, hogy a királynő Dánia uralkodója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.