Ez történik egy hónapnyi székrekedés után a szervezetben

Forrás: Dreamstime -
orvos székrekedés széklet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A székrekedés komoly probléma, főleg, ha hosszú ideig áll fenn, mondjuk egy hónapig. Ilyenkor már mindenképpen orvosi segítség szükséges, mert komoly következményekkel jár a széklethiány: ez történik egy hónap kihagyás során a szervezetben.

A székrekedés kellemetlen probléma, főleg akkor, ha nem akar megszűnni. Komoly következményekkel járhat egy hosszabb kihagyás, ezek történnek a szervezetben, ha egy hónapig nincs valakinek széklete.
Ha valaki hetente háromnál kevesebbszer ürít, akkor már székrekedésről beszélünk, ami hosszú távon rengeteg problémát okozhat.

Ez törtémnik, ha egy hónap eltelik széklet nélkül - Képünk illusztráció Forrás: Dreamstime

Azon túl, hogy kellemetlen érzés, puffadást, fájdalmat, hányingert, hányást, fejfájást okozhat, valamint megmagyarázhatatlan fogyáshoz vezethet. Ezektől azonban súlyosabb tüneteket is produkálhat az, aki a vécében nem tudott produkálni: gyors szívverést, dehidratációt, hiperventilációt, lázat és zavartságot – írja a Metro. Egy hosszabb székrekedés után gyakran következik be hasmenés, de aranyér, anális vérzés és szakadás is kialakulhat. Ezek miatt mindenképpen fontos orvoshoz fordulni abban az esetben, ha a gyógyszertárakban kapható lazítók nem hatottak. Így kerülhető el a súlyosabb szövődmények kialakulása.

Kiderült, mi okozhatta Takács Ákos infarktusáthttp://www.life.hu/drlife/20180208-kiderult-mi-okozhatta-takacs-akos-focista-infarktusat.htmlMár otthonában lábadozik a néhány napja szívinfarktust kapott magyar focista, Takács Ákos. Dr. Life--Nagy volt a pánik: kórházba került Rúzsa Magdihttp://www.life.hu/drlife/20180208-korhazba-kerult-ruzsa-magdi-peruban.htmlAz énekesnő a Story magazinnak mesélte el, miért került kórházba Peruban.Dr. LifeOrigoMegműtötték Dundikát: szétnyílt a hasfalahttp://www.life.hu/drlife/20180208-megmutottek-dundikat-szetnyilt-a-hasfala.htmlMajoros Hajnalka kés alá feküdt: másfél évvel ezelőtt diagnosztizáltak nála nyitott hasfalat az orvosok.Dr. Life--Eldeformálódott a szépségblogger, Yulia Debbagkh mellimplantátuma: szögletes lett a keblehttp://www.life.hu/drlife/20180207-eldeformalodott-a-szepsegblogger-yulia-debbagkh-mellimplantatuma.html10 évvel ezelőtt nagyobbítatta meg kebleit Yulia Debbagkh, ám implantátumai egészen eldeformálódtak az idő előrehaladtával. A bal keble kockaformát öltött. Dr. LifeAFP"Jó látni, ahogyan az aspergeres fiunk segít a matekban a számolászavarral harcoló húgának"http://www.life.hu/drlife/20180201-azt-mondtak-hogy-szorongo-vegul-aspergerrel-diagnosztizaltak.htmlSzentgyörgyi Andreának és férjének három gyermeke van. Legidősebb fiuknál, Máriusznál 2016-ban diagnosztizálták az Asperger-szindrómát. Ezután Andrea is diagnosztizáltatta magát. Odáig azonban nagyon hosszú és tanúságos volt az út. Dr. LifeOrigoLady Gaga betegsége gyógyíthatatlanhttp://www.life.hu/drlife/20180206-lady-gaga-betegsege-nem-gyogyithato.htmlLady Gaga maga jelentette be, hogy komoly betegségben szenved, ami miatt lemondta 10 európai koncertjét is. Kiderült, hogy fájdalmaira nincsen gyógymód, csak enyhíteni tudják a tüneteket. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.