Serena Williams élet és halál között volt szülését követően

Forrás: AFP/2017 Getty Images/Neilson Barnard -
baba szülés tenisz Serena Williams
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Serena Williams, a jelenkor legjobb női teniszezője saját bevallása szerint majdnem meghalt a szeptemberi szülését követő komplikációk miatt.

A 23-szoros Grand Slam-győztes sztár a CNN televízió internetes oldalán megjelent írásában beszélt először részletesen hosszú kálváriájáról. "Majdnem meghaltam, miután lányom, Olympia megszületett" - kezdte a nyílt levelet a 36 éves sportoló, melyben elárulta, hogy gyermeke sürgősségi császármetszéssel született, mert nála rengeteg komplikáció lépett fel, köztük tüdőembólia is, mely miatt többször is megműtötték, s hat hétig feküdt kórházban.

Forrás: AFP/2017 Getty Images/Neilson Barnard


Williamsnek az embólia miatt köhögési rohamai voltak, melyek következtében felszakadt a császármetszés utáni sebe, majd az ezt követő műtét során vérömlenyt találtak a hasában, ezért egy újabb operációra volt szüksége, hogy meggátolják a vérrögöknek a tüdőbe jutását.
Az azóta már hivatalos versenyen, a Fed Kupa februári fordulójában - párosban - visszatért sztár külön megköszönte az őt kezelő kórház stábjának a munkáját, mely nélkül, mint írta, "ma nem lennék itt".

"Ma már, azért mert egy gyermeket SMA-val diagnosztizálnak, nem kell meghalnia"http://www.life.hu/drlife/20180219-azt-mondta-a-doktorno-hogy-a-8-honapos-kisfiuert-nincs-mit-tenni-harc-az-sma-val.htmlÁbris most másfél éves. Nagyon érdeklődő, sokat csacsog és mosolyog. Pedig alig volt 8 hónapos, amikor egy kórházban közölték az édesanyjával, hogy az SMA nevű betegségben szenved, és szinte csoda lesz, ha megéli az első születésnapját. Kitartó és harcos édesanyja azonban nem nyugodott bele a diagnózisba. Dr. LifeOrigoSúlyos beteg a fiatal magyar úszóklasszis, Szilágyi Liliánahttp://www.life.hu/drlife/20180220-sulyos-beteg-a-fiatal-magyar-uszoklasszis-szilagyi-liliana.htmlA 21 éves úszónő, Szilágyi Liliána a honlapján tette közzé történetét: "Nagyon kevés ember tudja ezt rólam, mert nem voltam kész arra, hogy felvállaljam." Dr. LifeOrigoBódi Sylvi hallóideg károsodástól szenved, de már repülhet - Mikronéziába tarthttp://www.life.hu/drlife/20180219-bodi-sylvinek-halloideg-karosodastol-szenved-de-mar-repulhet-mikroneziaba-tart.htmlHallóideg károsodástól szenved Bódi Sylvi, hetek óta zúg a füle. A kezelésnek köszönhetően azonban már repülhet, így útban van Mikronézia felé. Dr. Life--Delhusa Gjon elmondta, miért kellett azonnal műteni: fotóhttp://www.life.hu/drlife/20180217-delhusa-gjon-elmondta-miert-kellett-azonnal-muteni-foto.htmlAhogy azt a Life.hu is megírta, azonnal műteni kellett Delhusa Gjont, aki nem múló fejfájással látogatta meg orvosát.Dr. Life--Folyamatosan tudósít állapotáról az Esperanza rákos főszereplője, Edith Gonzalezhttp://www.life.hu/drlife/20180218-folyamatosan-tudosit-allapotarol-az-esperanza-rakos-foszereploje.htmlEdith Gonzaleznél 2016-ban diganosztizáltak petefészekrákot, azóta pedig folyamatosan tájékoztatja követői az egészségi állapotáról.Dr. LifeOrigoGyerekeket fog tanítani a két fejjel született sziámi ikerpár, Abby és Brittany Henselhttp://www.life.hu/drlife/20180218-gyerekeket-fog-tanitani-a-ket-fejjel-szuletett-sziami-ikerpar-abby-es-brittany-hensel.htmlMatematikát oktathat gyermekeknek az immár 27 esztendős sziámi ikerpár, Abby és Brittany Hensel. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.