Az inzulinrezisztens állapot megfordítható: a diéta és a mozgás a két kulcs

Forrás: Thinkstock -
diéta inzulinrezisztencia cukorbetegség mozgás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kettes típusú cukorbetegséget megelőző, úgynevezett inzulinrezisztens állapot megfordítható, és a szervezet újra egészségessé tehető - mondta Breyer Helga belgyógyász az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Hozzátette: az inzulinrezisztencia egy korai anyagcserezavar, amikor a szervezet a vércukorszint egyensúlyban tartása érdekében egyre több inzulint pumpál a keringésbe. Ez a folyamat megállítható - hangsúlyozta. Az életmódváltással, helyes étkezési szokásokkal és mozgásprogam kialakításával ezek az "anyagcserekisiklások" újra egészséges mederbe terelhetőek - mondta. A magas inzulinszint hosszú távon többek között az érfalakra veszélyes - fogalmazott.

Az IR alattomos "betegség"

Az inzulinrezisztenciának számos tünete van. Ha ilyeneket tapasztalsz, fordulj orvoshoz.
Forrás: Thinkstock

Koncertje közben lett rosszul Judy Garland lánya, Lorna Luft: agydaganata vanhttp://www.life.hu/drlife/20180311--koncertje-kozben-lett-rosszul-judy-garland-lanya-lorna-luft-agydaganata-van.htmlJudy Garland lánya, Lorna Luft londoni fellépésén lett rosszul. Az énekesnőt rohammentő vitte kórházba, a kivizsgálásokat követően pedig lesújtó diagnózist kapott: agydaganata van. Dr. LifeOrigo Kézközépcsonttörést szenvedett Nagy László, a Telekom Veszprém kézilabdázójahttp://www.life.hu/drlife/20180311--kezkozepcsonttorest-szenvedett-nagy-laszlo-a-telekom-veszprem-kezilabdazoja.htmlA bakonyi együttes honlapja szerint a csapatkapitány jobb keze a szombati, MOL-Pick Szeged elleni bajnoki összecsapás kezdeti szakaszában sérült meg.Dr. Life--Elvonókúrára kötelezték Gáspár Győzőt: túl sok nyugtatót szedhttp://www.life.hu/drlife/20180224-elvonokurara-koteleztek-gaspar-gyozot-tul-sok-nyugtatot-szed.htmlGyőzike idegeinek a NAV-os botrány végképp betette a kaput: orvosa - túlzásba vitt nyugtatószedés miatt - elvonókúrára kötelezte. Dr. Life--Összefogtak zenésztársai a nagybeteg Orbán Józsiért, a 100 Folk Celsius zenészéérthttp://www.life.hu/drlife/20180214-osszefogtak-zenesztarsai-a-nagybeteg-orban-jozsiert-a-100-folk-celsius-zeneszeer.html2017 őszen derült ki, hogy Orbán József, a 100 Folk Celsius zenésze rákkal küzd. Barátai, zenésztársai mindenben támogatják, hamarosan pedig egy adománygyűjtő koncerttel is megpróbálnak segíteni neki. Dr. LifeOrigoRosszabbodott a dán királynő férjének állapotahttp://www.life.hu/drlife/20180211-rosszabbodott-a-dan-kiralyno-ferjenek-henrik-hercegnek-az-allapota.htmlRosszabbodott Henrik herceg, a dán királynő férjének állapota, akit január közepe óta tüdőgyulladással ápolnak és kezelésekor jóindulatú tüdődaganatot fedeztek fel nála - közölte a dán királyi palota. Dr. Life--Pacemakert kapott Boros Lajoshttp://www.life.hu/drlife/20180210-pacemakert-kapott-boros-lajos-de-ujabb-beavatkozas-varhat-ra.htmlSzívbillentyű-elégtelenségben szenved Boros Lajos. A rádiós a múlt héten egy rosszullét után került kórházba, azóta pacemaker-beültetésen esett át, de további beavatkozásokra is szükség lehet.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.