Erről árulkodik a vizeleted színe

vizelet egészség wc szín
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A vizeletünk színe árulkodik egészségi állapotunkról. Kíváncsi vagy rá, a tiéd megfelelő-e? Olvasd el cikkünket és megtudod!

Halványsárga

Ez az optimális szín: nem túl világos, de nem is túl sötét. Azt jelzi, hogy minden rendben van, egészségesek vagyunk. A szakemberek azt mondják, ha túl világos lenne, akkor sem kell aggódni, ugyanis azt jelenti, hogy sok folyadékot ittunk.

Sötét sárga

Nem jelent jót, ha a vizelet színe sötétedik. Persze nem kell nagy problémára gondolni egyből, lehet, hogy csak túl kevés folyadékot ittál az elmúlt órákban. Ha ezt tapasztalod, igyál meg egy-két pohár vizet mindenképp.

A vizelet színe árulkodik egészségi állapotunkról Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Daniel Karmann

Zöld

Még a zöld színű vizelet sem feltétlenül jelez nagy bajt, hiszen az olyan növények, mint például a spárga vagy a különböző ételfestékek is előidézhetik. Ugyanakkor lehet gyógyszer vagy pedg ritka genetikai betegség következménye is.

Piros

A piros színt is előidézheti különböző étel, például a cékla vagy a rebarbara, így nem kell azonnal megijedni. Ha azonban hosszabb ideig fennáll, az akár a húgyhólyag, a vese vagy a prosztata betegségét is jelezheti, a pirosság ugyanis a vér jelenlétére is utalhat.

„Felépültem az alkoholizmusból és visszakaptam a gyerekeimet"http://www.life.hu/drlife/20180319-a-magyar-anya-aki-felepult-az-alkoholizmusbol.htmlIldi, az alkoholbeteg anya történetével előző cikkünkben ismerkedhettetek meg. Ez az édesanya immáron 9 éve józan. Fogadjátok szeretettel felépülésének történetét Csernák Krisztina Pszichológus szakmai észrevételeivel. Dr. LifeOrigoÚgy issza a bort, mint a vizet, különös betegsége lett a kínai nyugdíjasnak: videóhttp://www.life.hu/drlife/20180322-ugy-issza-a-bort-mint-a-vizet-kulonos-betegsege-lett-a-kinai-nyugdijasnak.htmlA most 68 éves Mr. Tan 13 éves korában kezdett el rizsbort fogyasztani, mára úgy issza mint a vizet. A folyamatos alkoholbeviteltől különös betegséget, úgynevezett Madelung-kórt kapott, ami már a légzésben is akadályozza. Teste is elkezdett átalakulni, sokan Hulkhoz hasonlítják. Dr. Life--Sebészeti beavatkozás vár Celine Dionra, koncertjeit is lemondtahttp://www.life.hu/drlife/20180322-sebeszeti-beavatkozas-var-celine-dionra-koncertjeit-is-lemondta.htmlSebészeti beavatkozás vár Celine Dionra. Az énekesnő emiatt elkövetkezendő fellépéseit is lemondta. Dr. Life--Paudits Béla megint kórházba kerülhttp://www.life.hu/drlife/20180322-paudits-bela-megint-korhazba-kerul.htmlSajnos még mindig nincs jól Paudits Béla. A színésznek ismét kórházba kell vonulnia, mert nagy fájdalmai vannak: reméli ezúttal hatásos lesz a kezelés, és jól is bánnak majd vele. Dr. Life--Mindkét mellét levetette a magyar blogger, Túróczi Rékahttp://www.life.hu/drlife/20180322-mindket-mellet-levetette-a-magyar-blogger-turoczi-reka.htmlEgykor modellként dolgozott Túróczi Réka, ma már fut, bloggerkedik és a három gyermekét neveli. Nemrég azonban súlyos döntés elé került: kiderült, hogy nagyon nagy esélye van arra, hogy valamilyen nőgyógyászati rákbetegség alakuljon ki nála, ezért elhatározta, hogy mindkét mellét leveteti. Dr. LifeOrigoSzörnyen néz ki Caitlyn Jenner orra: durva fotóhttp://www.life.hu/drlife/20180321-szornyen-nez-ki-caitlyn-jenner-orra-durva-foto.htmlMég a rajongói is megrémültek Caitlyn Jenner friss fotójától. Kiderült, a transznemű sztár nem használt naptejet és alaposan leégett az orra. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.