Úgy issza a bort, mint a vizet, különös betegsége lett a kínai nyugdíjasnak: videó

Forrás: Shutterstock -
szenvedélybeteg Kína víz ivás alkohol bor nyugdíjas
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A most 68 éves Mr. Tan 13 éves korában kezdett el rizsbort fogyasztani, mára úgy issza mint a vizet. A folyamatos alkoholbeviteltől különös betegséget, úgynevezett Madelung-kórt kapott, ami már a légzésben is akadályozza. Teste is elkezdett átalakulni, sokan Hulkhoz hasonlítják.

Negyevenéves korára már naponta több liter rizsbort fogyasztott a Kínában élő Mr. Tan, aki 13 éves korában kezdett megismerkedni az alkohollal. A most 68 éves nyugdíjasnál Madelung-kórt diagnosztizáltak orvosai, ami extrém mértékű zsírlerakódással jár. Mr. Tannál ez főként a nyaka és a vállai körül jelentkezett.

A Mirror cikke szerint az orvosok azt mondták neki, ezzel együtt lehet élni, azonban azonnal jelentkezzen, ha betegsége már akadályozza a légzésben. Ez 2017-ben be is követekezett, így Dr. Xiao Xuping most sebészi beavatkozást tervez, hogy segítsen Mr. Tanon. A kitüremkedések növekedése egyébként megállítható, ha leáll az alkoholfogyasztással a férfi, akit a legtöbben Hulkhoz hasonlítanak..

Az orvos azt is elmondta a sajtó képviselőinek, hogy ebben a betegségben nagyjából 400 ember szenved, közülük 200 él kínában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.