Mentőt kellett hívni Hódi Pamelához, annyira fájt a feje

Forrás: TV2.hu -
mentő Hódi Pamela roham Cluster-fejfájás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem először fordul elő, hogy Hódi Pamelára fejfájós roham tör rá. Azt mondja, kis nyilallásokkal kezdődik a szemöldöke és a szeme környékén, majd gyötrő fejfájássá hatalmasodik, olyannyira, hogy szinte a látását is elveszíti. Ezúttal annyira rosszul volt, hogy mentőt kellett hívni hozzá.

"Reggel negyed 9-kor kezdett el fájni a fejem. Tudtam, hogy mi ez. Legutóbb Natkó születése után jött elő, általában három hétig tart, aztán újra eltűnik évekre. Akkor, amikor utoljára előjött, ismét elmentem kórházba. Az egyik ilyen reggeli roham során pedig le is fotóztam a fejem és megmutattam a doktornőnek. Ami fix, a fejem bal oldalán jönnek ki a tünetek: elkezd fájni a szemöldököm, aztán a a szemgolyóm. Olyan érzés, mintha égő pálcákat dugnának a szemembe. Aztán bedugul az orrlyukam, a tarkómba nyílal a fájdalom és a fél arcom eltorzul. Szörnyű látványt nyújtok ezen a képen. A doktornő el is akarta kérni, hogy szeretné ezt a képet megmutatni az egyetemen a hallgatóknak, ahol tanít. Nem mentem bele, nem szeretném, ha így mutogatnának. A tüneteim és a tesztek során végül kiderült, egy gyógyíthatatlan betegségben, a cluster-fejfájásban szenvedek" - mondta el a twn.hu-nak Pamela, akin a mentők úgy tudtak segíteni, hogy tiszta oxigént adtak neki, ami enyhítette a tüneteit.

Forrás: TV2.hu

Min is az a cluster-fejfájás?

A cluster-fejfájás idegrendszeri betegség, melynek fő jellemzője a féloldali kiterjedésű, rohamokban jelentkező és igen heves fejfájás. A „cluster" arra utal, hogy a fájdalmak bizonyos periódusokban halmozottan jelennek meg, majd hónapokra, évekre eltűnnek. A cluster sokkal kínzóbb, mint más fejfájások, például a migrén. Nőbetegek szerint gyötrelmesebb szenvedést okoz, mint a szülés. A fájdalom általában a szem környékén, a homlok- vagy halántéktájon alakul ki, s érintheti az arcot, állkapcsot is. Szigorúan féloldali és egy rohamperióduson belül ugyanazon az oldalon jelentkezik, hirtelen, előjelek nélkül, és maximális intenzitását 2–15 perc alatt éri el. Ez a fájdalom heves, kínzó és általában folytonos, nem lüktető. A roham az esetek 80%-ában 30 perctől 2 óráig tart, átlagos hossza 80 perc. A roham végén a fájdalom olyan gyorsan tűnik el, ahogy beállt. A napi átlagos rohamszám kettő (naponta 0,5–8); az epizód kezdetén és végén általában ritkább, míg annak közepén gyakoribb.

A roham legjellemzőbb kísérőtünete az azonos oldali szem könnyezése és vörössége, továbbá – szintén a fájdalmas oldalon – orrdugulás, orrfolyás, az arcfél és a homlok izzadása. A rohamot kísérheti hányinger, esetleg hányás, továbbá fény-, hang- és szagérzékenység. A páciens a roham alatt jellemzően ül, áll vagy járkál – csak az enyhe rohamok alatt képes lefeküdni és fekve maradni.

Forrás: Wikipédia

A 100 éves Matilda Curcia állítja: a sör és a sült krumpli a hosszú élet titkahttp://www.life.hu/drlife/20180316--a-100-eves-matilda-curcia-allitja-a-sor-es-a-sult-krumpli-a-hosszu-elet-titka.htmlA 100 éves Matilda Curcia azt állítja, minden este elfogyaszt egy doboz sört és egy nagy tál sült krumplit. Szerinte ez tartja őt fitten és ez a hosszú élete titka. Dr. LifeOrigoSzívműtéten esett át Pécsi Ildikó férje, Szűcs Lajoshttp://www.life.hu/drlife/20180316-szivmuteten-esett-at-pecsi-ildiko-ferje-szucs-lajos.htmlEddig csak azt lehetett tudni, hogy komoly, életmentő műtéten esett át Pécsi Ildikó férje Szűcs Lajos, de most az is kiderült, mi volt a baj. Dr. Life--Pokorny Lia lebetegedett, elmaradt a március 15-i előadás a Centrál színházbanhttp://www.life.hu/drlife/20180316-pokorny-lia-lebetegedett-elmaradt-a-marcius-15-i-eloadas-a-central-szinhazban.htmlBetegség miatt maradt el a Centrál színház március 15-i előadása: Pokorny Lia színésznő ágynak esett. Dr. Life--Életmentő műtéten esett át Pécsi Ildikó férjehttp://www.life.hu/drlife/20180228-eletmento-muteten-esett-at-pecsi-ildiko-ferje-szucs-lajos-egykori-olimpikon-focista.htmlKomoly műtéten van túl Pécsi Ildikó színésznő férje, Szűcs Lajos. Az egykori világválogatott, olimpiai bajnok focistát egy fővárosi kórházban hosszan tartó kezelést követően műtötték, azóta már hazatérhetettDr. Life--Összefogtak zenésztársai a nagybeteg Orbán Józsiért, a 100 Folk Celsius zenészéérthttp://www.life.hu/drlife/20180214-osszefogtak-zenesztarsai-a-nagybeteg-orban-jozsiert-a-100-folk-celsius-zeneszeer.html2017 őszen derült ki, hogy Orbán József, a 100 Folk Celsius zenésze rákkal küzd. Barátai, zenésztársai mindenben támogatják, hamarosan pedig egy adománygyűjtő koncerttel is megpróbálnak segíteni neki. Dr. LifeOrigoKórházban kezelik Medveczky Ilona gerincproblémáithttp://www.life.hu/drlife/20180224-korhazban-gyogyvizben-kezelik-medveczky-ilona-gerincproblemait.htmlA táncművésznő gerincét megviselte a több évtizedes kemény munka, most kezelteti magát. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.