Sztárok, akik sokat betegeskedtek a terhességük alatt

betegség terhesség várandósság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ezeknek a hírességeknek nem volt problémamentes a terhességük. Volt olyan, aki 10 hetet töltött kórházban, kolléganője pedig az ágyat sem tudta elhagyni a segítség nélkül.

Katalin hercegnő - hyperemesis gravidarum

Nincs híresebb kismama jelenleg a Földön Katalin hercegnőnél. Vilmos herceg neje a harmadik terhességét is megszenvedte, ugyanis az úgynevezett hyperemesis gravidarummal harcolt várandóssága alatt. Ez a betegség lényegében azt jelenti, hogy a kismamánál szűnni nem akaró hányinger, hányás, epehányás, vérhányás, kimerültség, túlzott nyálképződés, vitamin- és ásványianyag-hiány jelentkezik. A krónikás hányás a várandósság 8. hététől a 20. hetéig tart. Katalinnak ez az állapot a második és a harmadik terhessége alatt is jelentkezett. Sokan már azt is csodának tartották, hogy a 20. hétig képes volt bármilyen nyilvános eseményen is megjelenni.

Katalin hercegnő Forrás: AFP/Chris Jackson

Debra Messing - krónikus reggeli rosszullét

Debra Messingre sokan emlékeznek a Will & Grace sorozatból. A színésznő 2004-ben hozta világra az egyetlen gyermekét, de a terhessége koránt sem volt problémamentes. „Nem tudom, hogy más kismamák terhessége milyen, de az enyém tele volt nehézségekkel. Az idő nagy részében nem tudtam kikelni az ágyból. Sem az étel, sem a folyadék nem maradt meg bennem, így hónapokig kaptam intravénásan folyadékot. De minden szenvedést megért, mert a legszebb ajándékot kaptam az élettől a kilencedik hónap végén, egy egészséges gyermeket" – nyilatkozta később a színésznő.

Debra Messing Forrás: Northfoto

Adele - túlzott tesztoszteronszint

A nők szervezetében is van természetesen tesztoszteron, de ez hormonális problémák, vagy akár terhesség alatt is megemelkedhet. Így járt Adele is, aki így nyilatkozott, miután gyermeke megszületett. „9 hónap alatt a tesztoszteronszintem annyira megemelkedett, hogy szakállam nőtt, és most nem viccelek" - mondta az énekesnő, aki tökéletesen leírta, hogy mit okozhat a megemelkedett tesztoszteron szint. Ilyenkor több kismamánál megjelennek a pattanások, a zsírős bőr és haj, valamint az említett erősebb szőrösödés.

Adele Forrás: Getty Images

Mariah Carey - preeclampsia

Az énekesnő 2011-ben adott életet ikergyermekeinek. Cukorbetegség és preeclampsia nehezítette a várandósságát. A preeclampsia nem más, mint a terhesség 20. hete után kialakuló magas vérnyomás és fokozatos fehérjeürítés. „Nem tudtam magamtól felállni, még a mosdóba sem tudtam egyedül kimenni, gyakran ájultam el, és végül császármetszéssel hoztam világra a gyerekeket, a terhességem 35. hetében" - nyilatkozta a díva Barbara Walters műsorában.

Mariah Carey Forrás: Northfoto

Tori Spelling - placenta praevia

A színésznőnél a negyedik terhessége alatt jelentek meg a gondok. A várandóssága 20. hete után is placentája a méhnyak környékén maradt, ilyenkor mélyen fekvő lepény esetről beszélünk. Ez, vagyis a placenta praevia állapot minden 200 kismamából egynél jelentkezik. Spelling 10 hetet töltött a kórházban, és négy hónapig nem hagyhatta el a hálószobáját.

Tori Spelling Forrás: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.