Ez a hang a halál jele: aki így lélegzik, már nem él soká

Forrás: Shutterstock -
halál hörgés hang beteg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Van egy jellegzetes hang, ami feltör az emberből az utolsó órák, percek közeledtével. Ha ezt halljuk egy beteg szerettünktől, akkor fel kell készülnünk a búcsúra.

Egy amerikai tanulmány szerint bizony létezik a halálhörgés, és ez része az elhalálozási folyamatnak. Akkor hallhatjuk, amikor az ember már nem tud nyelni, sem köhögni. A hang pedig sokféle: lehet recsegő, hurutos zaj, ami a légzéssel felerősödik, lehet sóhaj féle is, ami minden lélegzetvétel után tör fel, de a horkoláshoz is hasonlíthat.

A halálhörgés az utolsó órákban jelentkezik - Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

A kórházakban ilyenkor úgy tudnak könnyíteni a haldokló helyzetén, hogy oldalra fordítják. Ebben a helyzetben megszabadulhat a lerakódott váladéktól. És bár a halálhörgést szörnyű elviselni minden hozzátartozónak, fontos tudni, hogy a beteg ilyenkor már nem érez fájdalmat, nincsen rosszul. A kutatók szerint ekkor már 24 órán belül bekövetkezik a halál - írja a szeretlekmagyarorszag.hu a Mirror.co.uk nyomán.




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.