Ideje óvatosnak lenni, közeleg a kullancsszezon, városban is összeszedheted

tavasz védőoltás oltás Nyár park kullancs kirándulás erdő agyvelőgyulladás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemcsak erdőben vagy túrázáskor vihetünk haza kullancsokat, hanem akár a városi környezetben is vérünkbe kóstolhatnak a kis élősködők. Hamarosan itt a kullancsszezon, érdemes néhány szabályt betartanunk, hogy felhőtlen legyen a szabadidő. 

A Kullancsveszély.hu oldal számos veszélyre figyelmezett, például arra, hogy nemcsak erdőben szedhetünk össze kullancsokat, hanem akár a város közelében vagy akár a kellős közpén is. Nem kell ugyanis túlságosan eltávolodnunk megszokott környezetünktől, elég egy városi park vagy sétány, ahol máris megtámadhatnak a kis vészívók.

Az általuk terjesztett agyvelőgyulladást védőoltással meg lehet előzni, ennek szükségességéről azonban gyakran alakul ki némi vita.

Ne vegyük félvárról a kullancsveszélyt! Forrás: CDC

Az oldal figyelmeztet arra is, hogy fesztiválokon, strandokon, játszótereken és kutyafuttatókon is érdemes vigyázni, sőt, a házikedvnceken is bejuthatnak a lakásba a kullancsok. Tavasztól őszig nem ár óvatosnak lennünk, főleg melegebb időjárás esetén, hiszen a szabadon hagyott bőrfelület csábító terített asztalnak tűnik számukra. Érdemes tehát a megfelelő öltözet, használjunk kullancsriasztó szereket, a szabadban töltött nap után pedig vizsgáljuk át teljes testünket.

Ezt olvashatjuk Kullancs Kálmán Facebook-profilján is, ahol játékos animációkkal figyelmeztetnek a kullancsveszélyre.

Boros Lajos szívműtétjére májusban kerül sorhttp://www.life.hu/drlife/20180418-boros-lajos-szivmutetjere-majusban-kerul-sor-operacio.htmlKiderült: májusban műtik Boros Lajost. A rádiós állítása szerint nem fél az operációtól. Dr. LifeOrigoMásodjára is átesett az arcátültetésen Jarome Hamon: fotóhttp://www.life.hu/drlife/20180418-masodjara-is-atesett-az-arcatultetesen-jarome-hamon-foto.html2010 után immár másodjára kapott új arcot Jerome Hamon. A férfi a műtét után is jól érzi magát. Dr. Life--Caramel és Szilágyi Szilvia kislányát, Szofit megműtöttékhttp://www.life.hu/drlife/20180418-caramel-es-szilagyi-szilvia-kislanyat-szofit-megmutottek.htmlLeukémiát diagnosztizáltak Caramel kislányánál - derült ki kedden. Szerdán már meg is műtötték, úgynevezett Port-katétert kapott a bőre alá. A család mindent Szofi gyógyulásának rendel alá. Dr. Life--Rejtélyes betegséggel küzd a Jóban Rosszban egykori sztárja, Volosinovszki Györgyhttp://www.life.hu/drlife/20180418-rejtelyes-betegseggel-kuzd-a-joban-rosszban-egykori-sztarja-volosinovszki-gyorgy.htmlRejtélyes betegséggel küzd a korábban a Jóban Rosszban Ádámját alakító Volosinovszki György. Az utóbbi években orvosról orvosra járt, de egyelőre senki nem tudta megállapítani, pontosan mi a baja. A fiatal színész most a Facebookon kért segítséget. Dr. LifeOrigoEltűnő péniszük miatt rettegnek a férfiak: terápiával gyógyítható volna a betegség (18+)http://www.life.hu/drlife/20180418-rovidulo-es-eltuno-peniszuk-miatt-retttegnek-a-ferfiak-gyogyithato-volna-a-betegseg.htmlMinden előjel nélkül kezd rövidülni egyes férfiak pénisze, majd teljesen eltűnik. A betegséget halálfélelem és rettegés kíséri, orvoshoz mégsem fordulnak a betegek szégyenérzetük miatt, pedig gyógyítható volna. Dr. Life--Elhúzódó, lázas betegség után derült ki, hogy Caramel kislánya, Szofi leukémiáshttp://www.life.hu/drlife/20180418-igy-derult-ki-hogy-caramel-kislanya-szofi-leukemias.htmlCaramel és felesége közösségi oldalaikon tudatták: kislányuk, Szofi leukémiás. Azóta kiderült, miként tudták meg a sokkoló diagnózist. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.