Kigyógyult az anorexiából a nő, aki 19 kilóra fogyott

betegség anyaság terhes anorexia gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A skót Emma O'Neil 14 éves kora óta küzdött az anorexiával. Betegségéből azután tudott kigyógyulni, hogy orvosai közölték vele, csak úgy lehet gyereke, ha meghízik.

Emma O'Neil tinédzserként lett anorexiás. A fiatal lány képes volt akár 10 napig is éheztetni önmagát, hogy még többet fogyhasson. A The Sun azt írja, már csupán csont és bőr volt, és mindössze 19 kilót nyomott, amikor orvosa közölte vele, hogy ha így tönkreteszi magát, soha nem lehet gyereke.

Emma elmondása szerint ez térítette észhez, ugyanis a magánélete épp kezdett jól alakulni, megismerte élete párját és a családalapításon gondolkodtak.

Tudtam, hogy mindketten arra vágyunk, hogy közös gyermekeink legyenek. Akkor úgy döntöttem, nincs az a betegség, ami eltántoríthat a vágyaimtól. Végül sikerült teherbe esnem, nagyon boldog voltam és végre elkezdtem normálisan étkezni. Jonathan egészséges kajákat vásárolt nekem, elvitt gyakran vacsorázni és volt, hogy ő maga főzött nekem. Az, hogy gyerekeim lettek, a legcsodálatosabb dolog az életben. Azt akarom, hogy az emberek tudják, van kiút, ki lehet gyógyulni az anorexiából és újra képesek lehetnek normál életet élni" - nyilatkozta a most 28 esztendős, kétgyermekes Emma.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.