Bordáiból kivett porcokból növesztettek új fület a katonának: fotó

Forrás: Shutterstock -
bőr borda orvos fül baleset kórház kar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Balesetben szakadt le egy amerikai katona füle. Az orvosok a bordáinak porcaiból növesztettek számára új hallószervet, ami az alkarján lévő bőr alatt növekedett. 

A Mirror cikke szerint Shamika Burrage katonának egy balesetben megsérült a füle, amikor autójának abroncsa szétdurrant. A hallószerv leszakadt, az orvosok szerint ha fél órával később látják el, már nem tudnak rajta segíteni.

Alkarján növesztették a katona fülét Forrás: US Army

A texasi William Beaumont Army Medical Centerben úgy vélték, a legjobb ellátást érdemli, így egy úttörő módszerrel növesztettek neki új fület. A bordájából vettek ki porcokat, majd az alkarjának bőre alá helyezték az ezekből készített fület. A szerv így ott növekedhetett egészen a következő műtétig.

Íme, a legújabb őrület: a homlokukat szabatják át az emberekhttp://www.life.hu/drlife/20180511-ime-a-legujabb-orulet-a-homlokukat-szabatjak-at-az-emberek.htmlAz emberek tökéletesség iránti igénye célkeresztbe vette a homlokot: a britek már elkezdték átszabatni a fejüket, hogy kisebbítsék a homlokukat. Dr. Life--Paudits Bélának eltűnt a vakbele, műteni kellhttp://www.life.hu/drlife/20180510-paudits-belanak-eltunt-a-vakbele-muteni-kell.htmlHosszú ideje betegségekkel küzd Paudtis Béla, most újabb problémával kell szembesülnie: eltűnt a vakbele. Komoly műtéttel tárják fel hasüregét, hogy megkeressék a hiányzó szervet. Dr. Life--A túlérzékenység 8 legfontosabb jellemzőjehttp://www.life.hu/drlife/20180508-a-tulerzekenyseg-hipererzekenyseg-8-legfontosabb-jellemzoje.htmlA túlérzékenység nem egyenlő a hisztivel, a hiperszenzitív ember így születik, nem pedig a szociális környezetében tanulja el ezt a fajta hozzáállást. Oka az idegrendszer szenzoros feldolgozásáért felelős területeinek túlérzékenysége a külső ingerekkel szemben. Dr. LifeOrigoIntenzívre került az Omega zenekar gitárosa, Molnár Györgyhttp://www.life.hu/drlife/20180510-intenzivre-kerult-az-omega-zenekar-gitarosa-molnar-gyorgy.htmlIntenzív osztályra került az Omega zenekar gitárosa, Molnár György, aki biciglizés közben lett rosszul. Dr. Life--Mellkisebbítő műtéten esett át a plus size modell, Ashley Alexisshttp://www.life.hu/drlife/20180509-mellkisebbito-muteten-esett-at-a-plus-size-modell-ashley-alexiss.htmlA plus size modell védjegye a mellei voltak, ám Ashleynek olyan kellemetlenségeket okoztak a keblei, hogy úgy döntött, kisebbíteti őket. Dr. LifeOrigoKörömrágás miatt esett kómába egy fiatal férfihttp://www.life.hu/drlife/20180509-koromragas-miatt-esett-komaba-egy-fiatal-ferfi.htmlKiharapott egy darabot körömágyából a 28 éves Luke Hanoman. A seb elfertőződött, belázasodott, majd kómába esett. Közel volt ahhoz, hogy szeptikus sokkot kapjon. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.