Veleszületett látásproblémája van Keveházi Krisztinának

Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence -
A Nagy Duett táncos látás Keveházi Krisztina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Veleszületett, komoly látásproblémájáról beszélt Keveházi Krisztina, táncosnő,  A Nagy Duett szepelője. Elmondta, ma már nem zavarja, hogy gyengébben látja a világot. 

"Az édesanyám vette észre, hogy hunyorgok, amikor távolra nézek. Gondoltam, elmegyek orvoshoz, mert tényleg egy picit homályosan látok, de ezenkívül nem éreztem, hogy probléma lenne. A vizsgálat után, a legnagyobb meglepetésemre, a következőket hallottam az orvostól: 'Önnek a szemgolyója torz, a normális kereknél sokkal deformáltabb, ha száz százalék a tökéletes látás, akkor ön abból mindössze harmincat érzékel'. Alig hittem a fülemnek. A doki szerint ráadásul a születésem óta így van, vagyis az egész életemet úgy éltem le, hogy fel sem tűnt, nem látok rendesen. Amikor megkérdezte az orvos, hogy nem zavar-e, hogy homályosan látok, arra azt tudtam felelni, hogy ez nekem nem homályos, én a saját elképzelésem szerint jól látok, messzire talán kevésbé. De mivel egész életemben így láttam, nem tudom definiálni, milyen a százszázalékos látás" - nyilatkozta a Borsnak Krisztina.

"Kaptam egy 0,5-ös szemüveget, ami nagyon szép, és tényleg, mintha tisztábban látnék vele, de azt sem hordom rendszeresen. Nekem tökéletes a látásom így, ahogy eddig volt. Az orvos szerint egyébként sem lehet mit tenni a szememmel, úgyhogy maradok így, ahogy eddig voltam" - tette hozzá.

Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.