Zimány Lindának életmentő műtéte volt, meg kellett előzni a rákot

Forrás: Instagram/Zimány Linda -
műtét orvos rák (betegség) Zimány Linda életmentő műtét kórház méhnyakrák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nőgyógyászati szűrés mentette meg Zimány Linda életét, akin életmentő műtétet hajtottak végre az orvosok. Mint mondta: ha nem derül ki időben a rák előszobájának tartott sejtburjánzás, akkor a legroszabb eshetőség is bekövetkezhetett volna.

"Tavaly nyár elején derült ki, hogy bekövetkezett a baj: felfedeztek az orvosok egy elváltozást, és azt is megmondták, hogy elkerülhetetlen a megelőző műtéti beavatkozás. Ezt hamar el is végezték" - mondta a Ripostnak Zimány Linda, akiről már 14 éves korában kiderült, hogy hajlamos a méhnyakrákra. Tavaly pedig felfedezték nála a rák előszobájának is tartott sejtburjánzást.

A modell azt is elmondta a lapnak, hogy ha nem járt volna rendszeresen szűrésre, és nem kapják el időben a dolgot, a legrosszabb forgatókönyv szerint három hónap alatt meg is halhatott volna. Amiatt is agódott, hogy ezek után lehet-e még édesanya.

Zimány Lindát meg kellett műteni Forrás: Instagram/Zimány Linda

"Az orvos szerint nem kell feladnom az álmomat, hogy természetes úton anya lehessek. Annyit mondott, hogy nálam megnőtt a koraszülés esélye azzal, hogy ha minimálisan is, de rövidebb lett a méhszájam" - mondta Linda. Leszögezte, hogy érdemes beszéni erről a betegségről, hiszen minden nőnek járnia kell szűrővizsgálatokra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.