Napi egy adag zabkása meghosszabbítja az életet

Forrás: Thinkstock -
kutatás zab gabona hosszú élet zabkása
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kutatók állítják, a zabkása rendszeres fogyasztása növelheti az élettartamot.

A Bors azt írja, hogy a Harvard Egyetem kutatói érdekes felfedezésre jutottak: a zabkása rendszeres fogyasztásával tovább élhetünk.

A szakemberek szerint napi 34 grammnyi teljes értékű gabona elfogyasztásával 15 százalékkal csökkenthető a rák kialakulásának kockázata, és 34 százalékkal kevesebb lesz az esélye annak, hogy cukorbetegség következtében halunk meg.

Naponta egy tálnyi zab összesen 17 százalékkal csökkenti a korai halálozás esélyét. Köszönhető mindez a teljes értékű gabonában található csírának, külső korpának, valamint rost- és ásványi anyag tartalmának.

A zabkása nagyon egészséges Forrás: Thinkstock
Dzsudzsák Balázs csúnyán megsérült: akár törés is lehethttp://www.life.hu/drlife/20180607-dzsudzsak-balazs-csunyan-megserult-akar-tores-is-lehet.htmlDzsudzsák Balázs megsérült a Fehéroroszország elleni mérkőzésen, csak mankóval tudta elhagyni a stadiont. Komoly baja is lehet. Dr. Life--Šarközi Riccónak sikerült felállni a tolószékből, duópartnere támogatjahttp://www.life.hu/drlife/20180606--arkozi-ricconak-sikerult-felallni-a-toloszekbol-duopartnere-tamogatja.htmlAz X-Faktor duója, Ricco és Claudia új lemezre készülnek, de nem ez az egyetlen örömhír velük kapcsolatban. A kerekesszékes Riccónak ugyanis sikerült felállni. Dr. LifeOrigoTápai Szabina várandósan ment HIV-szűrésrehttp://www.life.hu/drlife/20180606-tapai-szabina-varandosan-ment-hiv-szuresre.htmlTápai Szabina kismamaként is elment HIV-szűrésre, mert nagyon fontosnak tartja saját maga és születendő gyermeke egészségét. Dr. Life--Bepisilős szelfit osztott meg egy lány, betegségére akarta felhívni a figyelmethttp://www.life.hu/drlife/20180606-bepisilos-szelfit-osztott-meg-egy-lany-betegsegere-akarta-felhivni-a-figyelmet.htmlEjtőernyőzés közben sérült meg a gerince, Emma Carey-nek, már tud járni, felépült, azonban nem teljesen tért vissza élete a régi kerékvágásba. Súlyos inkontinenciával küzd, erről pedig fotót is készített, amit Instagram-oldalára töltött fel. Dr. Life-- Lebénult Paudits Béla jobb oldala, beszélni sem tudhttp://www.life.hu/drlife/20180606--lebenult-paudits-bela-jobb-oldala-beszelni-sem-tud-a-stroke-miatt.htmlAhogy megírtuk,Paudits Béla stroke-ot kapott. A Blikk most részleteket tudott meg a színész állapotáról. Dr. Life--Dudor nőtt Szabó Ádám testére: kezelésekre járhttp://www.life.hu/drlife/20180601-dudor-nott-szabo-adam-testere-kezelesekre-jar.htmlEgy tályog nőtt Szabó Ádám karjára. A dudor nagy fájdalmat okozott neki, ezért orvoshoz fordult és most kezelésekre jár az énekes. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.