Egészségmegőrzés és kényeztetés: a férfiak erre voksolnak

Forrás: Shutterstock -
luxus egészségmegőrzés kényeztetés wellness férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy wellnesshétvége nem az urizálás, sokkal inkább az egészségmegőrzés és a stressz megelőzésére jótékonyan ható kikapcsolódási forma. Éppen ezért természetessé vált, hogy a férfiak számára is ugyanolyan fontos lehet egy néhány napos testi-lelki kényeztetés, mint ahogyan azt a nők esetében gondoljuk.

A kényeztetéstől a különlegességekig

Manapság az urak - korosztálytól függetlenül is - nyitottak a különféle kezelésekre. „Alapvetően a masszázstípusoknál az erőteljesebb, jól átgyúró, frissítő masszázsok jönnek szóba a férfiaknál, de különféle rituálékat is szeretnek igénybe venni. Ehhez alkalmazkodva már a kozmetikai cégek is figyelembe vették, hogy az urak kötőszöveti- és izomállománya, valamint a bőrük minősége eltér a hölgyekétől, ezért speciális alapanyagokat biztosítanak a számukra. Ilyenek például a kakaóbab vagy éppen a tengeri só tartalmú készítmények” – meséli az idén 10 éves, ötcsillagos sárvári Spirit Hotel Spa menedzsere, Torhosi Tünde.

Manapság a férfiak különféle rituálékat is szeretnek igénybe venni a wellness során Forrás: Spirit Hotel

A thai masszázs a vágyak slágere

Miközben a tapasztalatok azt mutatják, hogy a férfiak részéről az aroma-, a nyirok-, illetve a sportjellegű masszázsok a leggyakrabban választott kezelések, egyre nagyobb az érdeklődés az olyan különlegességek iránt is, mint például a keleti gyógymódokra épülő Yumeiho, ami egyfajta csontkovácsolási technika, és a gerinc kimozgatásról szól. Ez segíti a mozgásszervi, a gerinc, az ízületi- és az izombántalmak regenerálódását, miközben csillapítja a váll vagy éppen a derék fájdalmait. De természetesen a thai masszázs is kiemelkedően keresett a férfi vendégek körében. Ennek egyik különlegessége, hogy a gyógykezelés fő eleme nem a kényeztetés, hanem a különböző testrészek kiropogtatása, nyújtása, ami természetesen jót tesz az izomzatnak, a hajlékonyságnak, és csillapítja a fájdalmakat is, függetlenül attól, hogy tradicionális, gyógynövényes vagy olajos formában kérik a vendégek.

Egyre nagyobb az érdeklődés az olyan különlegességek iránt is, mint a keleti gyógymódokra épülő Yumeiho Forrás: Spirit Hotel

Nyitottság és ellazulás jellemzi a férfiakat

A szakember szerint az általános tapasztalat az, hogy a férfiak kevésbé feszengenek, jobban el tudják engedni magukat egy masszőr kezelésén, mint a nők. A hangsúly inkább a masszőr nemén van: egy nő általában női kezelőt választ, a férfiak pedig legtöbbször a férfi masszőr mellett voksolnak. A szakemberek szerint a férfi vendégek érdeklődőbbek, és a masszázsok alkalmával annyira el tudnak lazulni, hogy sok esetben el is alszanak egy 45 vagy 60 perces kezelés alatt.

A férfiak kevésbé feszengenek, jobban el tudják engedni magukat egy masszőr kezelésén, mint a nők Forrás: Spirit Hotel

Az igényesség és az ápoltság hozzásegítenek a sikerhez!

A masszázs pozitív hatásai közé tartozik az érintés mellett a kigyúrás, a kimozdítás, a szövetek felfrissítése, az izmok átmozgatása, a pihenés, a relaxáció. Ha pedig ezen túl különféle szaunákkal is kombinálják az élményt, garantált lesz a teljes felfrissülés. Ugyanakkor a relaxálás, az ellazulás és az egészségmegőrzés mellett az ápoltság is különösen fontos a férfiak többségének, így a hölgyekhez hasonlóan a masszázsok mellett ma már a kozmetikai kezeléseket is sokan igénybe veszik.
Bátran kijelenthetjük: ma már nem szigorúan női trend a szépségápolás, így korosztálytól függetlenül is találkozhatunk férfiakkal is a luxusszállodák vendégei között. És mivel a testi-lelki felüdülés pozitív hatással van kortól, nemtől függetlenül mindenkire, a magabiztosságból eredő siker gyakorlatilag garantált egy kiadós wellnesshétvége után.

Tabutéma: a 40 év feletti férfiak egészségügyi problémáihttp://www.life.hu/drlife/20180508-a-negyven-evees-kor-feletti-ferfiak-egeszsegugyi-problemai.htmlKár tagadni: ahogyan a nők, úgy a férfiak is nehézen néznek szembe az idő múlásával. De amíg az erősebbik nem számára egy-egy szarkaláb vagy deresre forduló halánték jól jöhet a csábításban, addig a háttérben megbúvó egészségügyi problémák könnyen megkeseríthetik a 40 feletti férfiak életét. Dr. LifeOrigoHárom tipp inkontinencia ellenhttp://www.life.hu/drlife/20180508-hazi-praktikak-tippek-inkontinencia-ellen.htmlBárkivel előfordulhat, hogy vizelet-visszatartási problémával küzd, legyen szó fiatalokról, idősekről, férfiakról vagy nőkről. Ez a probléma lehet időszakos vagy krónikus, de szerencsére van néhány tippünk arra, hogyan védekezhetsz ellene. Dr. LifeOrigoAhol élmény a fogászati kezelés: mesebeli gyermekrendelők http://www.life.hu/drlife/20180419-gyermek-fogaszati-beavatkozasok-megoldasok-rendelok.htmlTegye fel a kezét, aki gyermekkorában nem rettegett a fogorvostól! Gyanús, hogy a kezek többsége ezúttal szorosan a testek mellett lapul. Nem is csoda: ki ne emlékezne az iskolai fogászatokat átjáró fertőtlenítő szagára, a folyton visító fúró borzalmas hangjára? Szerencsére a mi gyermekeink már jobb helyzetben vannak: manapság számos olyan jól felszerelt, barátságos fogászati rendelő van, ahol a megnyugtató hangú, mosolygós doktor néni olyan észrevétlenül és fájdalommentes eljárásokkal dolgozik, hogy a gyerekek örömmel térnek vissza hozzá minden egyes alkalommal. Dr. LifeOrigoÉlet a Sclerozis Multiplexszel - Igor gyönyörű világahttp://www.life.hu/drlife/20170906-elet-a-sclerozis-multiplex-szel-andrassew-david-igor-gyonyoru-vilaga.htmlSM. Sokféle rövidítést jelenthet e két betű. Andrassew Dávid Igornak például kettőt is, de erről majd kicsit később. A 36 éves dunakeszi fiatalember élő példája annak, hogy miként lehet egy súlyos betegséggel együtt élve is jókedélyűen élvezni a számára cseppet sem szürke hétköznapokat. Merthogy Igi - ahogy sokan becézik - igazán tudja, hogy a boldogság tényleg nem a külső körülményeken múlik. Vida Melinda interjúja. Dr. LifeOrigoVándor Éva: Tehetetlen voltam a betegséggel szembenhttp://www.life.hu/drlife/20170518-vandor-eva-tehetetlen-voltam-a-betegseggel-szemben.htmlIszonyú betegséggel találkozott Vándor Éva. Dr. LifeFotó: Hámori Zsófia/Life.huNők ezreinek rémálma: az emlőrák és egyéb daganatos megbetegedésekhttp://www.life.hu/drlife/20170511-emlorak-es-mas-noket-erinto-daganatos-megbetegedesek.htmlA WHO adatai szerint ma már többen halnak meg rákban, mint AIDS-ben, TBC-ben vagy maláriában összesen. A férfiak és a nők együttes rákhalálozási világstatisztikájában a tüdőrák vezet, ahol sajnos a magyarok az elsők: hazánkban közel annyian halnak meg évente tüdőrákban, mint korábban tuberkulózisban. De milyen ráktípusok veszélyeztetik még a nőket? Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.