Kutatók segítségével végre megszabadulhatunk az izzadságszagtól

Forrás: Thinkstock -
izzadság izzadás kutatás baktérium dezodor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kutatók segítségével lehet, hogy sikerül megalkotni azokat a dezodorokat, amelyek nem csak elfedik az izzadságból adódó kellemetlen szagokat, hanem megakadályozzák azoknak a létrejöttét.

Jó hír azoknak, akik rengeteget izzadnak: kutatóknak ugyanis sikerült beazonosítaniuk azt a baktériumot, amely az izzadás során kialakuló kellemetlen szagokért felel. Ezáltal a gyártóknak nem kell több kísérletezgetniük, gyárthatnak olyan dezodorokat, amelyek nem csak elfedik a szagokat, de el is pusztítják ezeket a baktériumokat.

A tudósok régóta sejtették, hogy bizonyos baktériumok okozzák a testszagot, de csak mostanra sikerült ezeket be is azonosítaniuk. A baktériumok az izzadás során a hónaljunkban összekeverednek a szagtalan összetevőkkel, amelyekkel egyesülve különböző vegyi anyagokat hoznak létre. A kutatók most azon dolgoznak, hogy ezt a folyamatot megakadályozzák - számolt be róla a DailyMail.

Végre eltűnhet a kellemetlen izzadásszag Forrás: Thinkstock
Kiderült, hogyan érdemes a banánt fogyasztanihttp://www.life.hu/drlife/20180704-kiderult-hogyan-erdemes-a-banant-fogyasztani.htmlMegoszlanak a vélemények azzal kapcsolatban, ki hogyan szereti enni a banán. Éretlenül, zölden? Vagy éretten, kissé barnán? Most kiderült, hogyan érdemes fogyasztani. Dr. LifeOrigoNyiroködéma miatt majdnem 70 kilót nyom a nő lábahttp://www.life.hu/drlife/20180704-nyirokodema-miatt-majdnem-70-kilot-nyom-a-no-laba.htmlJanice Greene régóta nyiroködémától szenved, orvosa azt mondja, még soha nem látott ekkorát. A lába önmagában közel 70 kilót nyom. Most egy új eljárásnak köszönhetően esélye van a gyógyulásra. Dr. Life--Mindent az inkontinenciárólhttp://www.life.hu/drlife/20180509-mindent-az-inkontinenciarol-formai-tunetek-kezelese.htmlAz inkontinencia vizelet-visszatartási problémát jelent. Bármely életkorban kialakulhat, a kor előrehaladtával pedig nő a gyakorisága. De ne aggódj! Egyrészt tudd, hogy nem vagy egyedül a problémáddal, másrészt ma már számos módszer létezik, aminek a segítségével befolyásolhatod, vagy akár meg is szüntetheted ezt a kellemetlen egészségügyi tünetet. Dr. LifeOrigoHaumann Péter másodszor is eltörte a kezéthttp://www.life.hu/drlife/20180703-haumann-peter-masodszor-is-eltorte-a-kezet.htmlTavaly szinte ugyanekkor és idén is eltörte a kezét Haumann Péter színész, így ismét meghiúsult, hogy otthagyja kéznyomát a Filmesek falán, a Zamárdiban található kertmoziban. Dr. Life--Helyreállító műtéten esett át Shannen Dohertyhttp://www.life.hu/drlife/20180702-helyreallito-muteten-esett-at-shannen-doherty-rak.htmlHelyreállító műtéten esett át nemrég Shannen Doherty. A színésznő elárulta, az operáció után hatalmas fájdalmai voltak. Dr. LifeAFPAhogy idősödünk, egyre kevésbé bírjuk az alkoholt: ez az okahttp://www.life.hu/drlife/20180701-ahogy-idosodunk-egyre-kevesbe-birjuk-az-alkoholt.htmlSzomorú vagy sem, az évek múlásával egyre nehezebben bírjuk összeszedni magunkat egy-egy buli után, és egyre tovább tart a másnaposságunk is, annak ellenére, hogy már koránt sem tudunk annyit inni, mint egyetemista éveinkben. Most szakemberek mondják el, miért van ez, és hogy az idő előrehaladtával miért kell fokozottan vigyázni magunkra. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.