Durva betegségek leselkednek a forrónadrágot viselőkre

Fotó: László Mudra/Rockstar Photographers -
betegség ótvar Nyár forrónadrág
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szakember elárulta, komoly egészségi kockázata van a túl rövid ruhadarabok viselésének.

Nagyon sok fiatal hord haspólót és forrónadrágot a nyári napokon. A merész viselettel nem csak negatív reakciókat válthatnak ki a konzervatívabb emberekből, de komoly veszélyek is leselkednek rájuk, ugyanis az aprócska darabok miatt könnyedén elkaphatják a különböző betegségeket. Gondoljunk csak bele, mi történhet, ha bőrünk érintkezik a tömegközlekedési eszközök ülésén megtelepedő baktériumokkal.

Veszélyes lehet a forróság viselése Fotó: László Mudra/Rockstar Photographers

Elég csak egy vakarással felsérteni a bőrünk hámrétegét, így az ótvart okozó baktériumok is sokkal könnyebben bejutnak a szervezetbe. Ráadásul, ha fedetlen testtel bemegyünk például egy plázába, máris garantált a megfázás a légkondi miatt" – nyilatkozta dr. Bense Tamás háziorvos a Borsnak.

Az ótvar igen kellemetlen betegség, kialakulására nyáron van a legnagyobb esély, a meleg ugyanis kedvez a baktériumok elszaporodásának. A tünetei leginkább pattanásra, hólyagokra hasonlítanak. Ilyenkor a sebet be kell kötni addig, míg teljesen meg nem gyógyul. Ez idő alatt a fertőzés veszélye miatt tilos közösségbe menni.

Rózsa György keze megsérült, műteni kelletthttp://www.life.hu/drlife/20180706-rozsa-gyorgy-keze-megserult-muteni-kellett.htmlBekötözött kézzel látták Rózsa Györgyöt, mint kiderült, A Nagy Duett próbája közben sérült meg, kezét meg kellett műteni. Úgy tűnik, teljesen felgyógyul majd. Dr. Life--Nekiestek a kommentelők Kulcsár Edinánakhttp://www.life.hu/drlife/20180705-nekiestek-a-kommentelok-kulcsar-edinanak-baba-macska.htmlKiakadtak a netezők Kulcsár Edina egyik fotója miatt, szerintük ugyanis a kismama születendő babáját veszélyezteti. Dr. Life--Megvizsgálták a kutatók a napi hat kávét ivó idősek egészségi állapotáthttp://www.life.hu/drlife/20180705-megvizsgaltak-a-kutatok-a-napi-hat-kavet-ivo-idosek-egeszsegi-allapotat-kutatas.htmlMeglepő eredményre jutottak a szakemberek egy kutatás során: kiderült, hogy a napi hat kávét fogyasztó nyugdíjasok egészségesebbek, mint társaik. Dr. LifeOrigoA csonthéjas magvak fogyasztása javíthatja a sperma minőségéthttp://www.life.hu/drlife/20180704-a-csonthejas-magvak-fogyasztasa-javithatja-a-sperma-minoseget.htmlA csonthéjas magvak rendszeres fogyasztása javíthatja a sperma minőségét - ezt állapította meg egy új kutatás, amelyről a BBC News számolt be szerdán.Dr. LifeOrigoKiderült, hogyan érdemes a banánt fogyasztanihttp://www.life.hu/drlife/20180704-kiderult-hogyan-erdemes-a-banant-fogyasztani.htmlMegoszlanak a vélemények azzal kapcsolatban, ki hogyan szereti enni a banán. Éretlenül, zölden? Vagy éretten, kissé barnán? Most kiderült, hogyan érdemes fogyasztani. Dr. LifeOrigoKayla Rahnról azt hitték, hogy meghízott, ciszták operáltak ki belőlehttp://www.life.hu/drlife/20180703-kayla-rahnrol-azt-hittek-hogy-meghizott-cisztak-operaltak-ki-belole.htmlA 30 éves alabamai nőről, Kayla Rahnról mindenki azt hitte, hogy meghízott, ám kiderült: cisztája van. Nem sokkal az operáció után 34 kilóval lett könnyebb. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.