Minden, amit a hüvelyszűkítésről tudni akartál

Forrás: Origo -
műtét orvos hüvelyszűkítés fájdalom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hüvely izomzatának elernyedése olyan komoly tünetekhez vezethet, mint a hüvely kitágulása, vagy az akaratlan vizeletcsepegés, azaz inkontinencia kialakulása. Ezek a kellemetlenségek kihatnak az érintett nők mindennapjaira, rontják az életminőséget és a szexuális örömök megélését. A lézeres hüvelyszűkítés megoldást jelenthet ezekre a problémákra, a fájdalomtól pedig egyáltalán nem kell tartani – hívja fel a figyelmet dr. Pácsa Szilvia nőgyógyász szakorvos.

A hüvely az idő előrehaladtával, illetve a hüvelyi szülést követően is veszít rugalmasságából. A kialakuló tág hüvely, az inkontinencia és az egyéb kismedencei panaszokra jó megoldás lehet a lézeres hüvelyszűkítés.

„A hüvelyszűkítés többféle problémát képes orvosolni, korosztályonként más tünetekkel, más tapasztalatokkal érkeznek páciensek. A 40 év alatti nők főként azért döntenek a beavatkozás mellett, mert szexualitásuk sérülését, gyengülését tapasztalják, és szeretnének újra intenzív örömöt lelni a szexuális együttlétekben. A 40 és 50 év közti korosztály jelentős részénél már megjelennek az inkontinens jelek, az akaratlan vizeletvesztések, a hüvelyszárazsággal együtt járó panaszok. A 60 év felettiek körében elsődleges panasz a hüvelyszárazság következtében fellépő kényelmetlen, csípő, viszkető érzés, valamint a a kismedencei szervek süllyedésének, előre esésének súlyosbodása. A hüvely lézeres kezelése, szűkítése megoldást nyújt mindezekre a problémákra" – mondja a szakorvos.

Ha lézeres beavatkozásról beszélünk, mindig felmerül a kérdés, hogy vajon mennyire fájhat, de a doktor megnyugtat mindenkit, egyáltalán nincs szó elviselhetetlen érzésről.

Minden, amit a hüvelyszűkítésről tudni akartál Forrás: Origo


„Ez a jelenlegi leghatékonyabb nem-sebészi és nem-gyógyszeres módszer, ami segíthet a hüvelytágulás és a vizeletcsepegés kezelésében, miközben nem érez különösebb fájdalmat a páciens. A kezelés alatt a beteg a vizsgálóasztalon fekszik, és egy húszperces nyugodt lazítás közben, szinte teljesen fájdalommentesen megtörténik az a kezelés, amit aztán két hét múlva másodszor, esetleg harmadszor is meg kell ismételni. Az első pozitív változásokat már a kezelés utáni napon érzi az ember, de a végső hatás az utolsó kezelést követő egy hónap során alakul ki."

A lézeres kezeléstől megújul a kollagén-rendszer, megfiatalodik a kötőszövet, ezáltal pedig újra feszes és rugalmas lesz a hüvely szerkezete. „A beavatkozás hosszú időre, egy, vagy akár több évre is panaszmentessé tesz, ez a szervezet egyéni tulajdonságaitól függ. Mint bármilyen más kozmetikai beavatkozásnál, itt is igaz, hogy bizonyos időközönként szükséges megismételni, hogy panaszmentesen, fiatalosan és energikusan folytathassuk az életet."

(Belvárosi Orvosi Centrum, purecom)

Foci-vb: Lipcsei Betta szerint ma a Ferencváros csap össze Belgiummalhttp://www.life.hu/sztarok/20180710-focivb-lipcsei-betta-szerint-ma-a-ferencvaros-csap-ossze-belgiummal.htmlÉrdekes mérkőzésnek nézünk ma elébe Lipcsei Betta szerint. Tegnap felhívta mindenki figyelmét, hogy Ferencváros - Belgium összecsapást várhatunk ma... Izgalmas lesz. TV + SztárokOrigoFoci vb: Mindenki imádja a horvát elnökasszonythttp://www.life.hu/sztarok/20180710-kolinda-grabarkitarovic-horvat-allamfo-ott-volt-a-foci-veben.htmlKolinda Grabar-Kitarovic horvát államfő hatalmas népszerűségre tett szert válogatottja negyeddöntős győzelmének napján. A 50 esztendős elnökasszony élőben nézte, ahogy hazája csapata kiejti az oroszokat, számtalan közvetlen gesztusával pedig rengeteg rajongót szerzett magának. TV + Sztárok--Eldőlt: Cristiano Ronaldo a Juventushoz igazolthttp://www.life.hu/sztarok/20180710-cristiano-ronaldo-a-juventushoz-igazolt.htmlAz ötszörös aranylabdás portugál Cristiano Ronaldo a Real Madridtól a Juventus labdarúgócsapatához szerződött. TV + Sztárok--Feldarabolt holttesteket találtak egy Budapesthez közeli erdőbenhttp://www.life.hu/sztarok/20180710-feldarabolt-holttesteket-talaltak-egy-budapesthez-kozeli-erdoben.htmlA 24.hu értesülései szerint feldarabolt hullákat találtak egy pilisszentiváni erdőben. A helyiek szerint egy házaspár maradványairól lehet szó. TV + SztárokOrigoÍgy fest Sarah Polley, a Váratlan utazás sztárja mahttp://www.life.hu/sztarok/20180710-igy-fest-sarah-polley-a-varatlan-utazas-sztarja-ma.htmlMagyarországon is rengetegen rajongtak a kanadai sorozatért, a Váratlan utazásért. Sarah Stanley Montreálból költözik nagynénjéhez Avonlea-ba. Kicsit utánajártunk, hogyan néz ki ma a kislányt alakító színésznő, Sarah Polley. TV + SztárokOrigoSarolta hercegnő beszólt a fotósoknak testvére, Lajos herceg keresztelőjénhttp://www.life.hu/sztarok/20180710-sarolta-hercegno-beszolt-a-fotosoknak-testvere-keresztelojen.htmlMegkeresztelték a kis Lajos herceget, de az eseményen egyértelműen Sarolta hercegnő került középpontba, amikor beszólt a fotósoknak. TV + Sztárok--



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.