Fertőzéseket okozhat, ha nem csukod le a wc tetejét öblítés előtt

Forrás: AFP -
fürdőszoba higiénia öblítés wc fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyermekkorban számos higiéniával kapcsolatos dolgot megtanítanak a szülők gyermekeiknek, ám egy dolog sokszor kimarad: érdemes lecsukni a wc-ülőkét öblítés előtt. Mutatjuk, miért. 

A Mirror cikke szerint csak kevesen gondolnak bele abba, hogy mennyi baktérium kerül a levegőbe akkor, amikor lehúzzuk a wc-t. Ezek a baktériumok pedig akár a fogkefére is rászállhatnak.

Ezt úgy előzhetjük meg, ha lecsukjuk a wc tetejét öblítés előtt. A Leeds Teaching Hospital tanulmánya szerint ezek a levegőbe kerülő baktériumok akár 25 centiméterre is felszállhatnak, így tényleg érdemes vigyázni. Ezek a norovírusok pedig hasmenést, hányást és gyomorfájdalmat is okozhatnak.

Ne hagyjuk nyitva, ha öblítünk! Forrás: AFP
Foci vb: 39 fokos lázzal nyert a horvát Ivan Rakitichttp://www.life.hu/drlife/20180713-ivan-rakitic-39-fokos-lazzal-jatszott-a-horvatangol-meccsen.htmlLapinformációk szerint 39 fokos lázzal játszotta le a foci vb elődöntőjét a horvát válogatott sztárja, Ivan Rakitic. Emiatt most sokan hősként tekintenek rá, ugyanis a válogatott legyőzte Angliát, így ott lesz a vasárnapi döntőben.Dr. Life--Újra kórházba került Törőcsik Mari: rosszabbodott az állapotahttp://www.life.hu/drlife/20180713-ujra-korhazba-kerult-torocsik-mari-rosszabbodott-az-allapota.htmlA Ripost egyik olvasója látta Törőcsik Marit egy kórházi látogatáskor, állítólag nincs jó állapotban a színésznő.Dr. Life--Emberek, akiknek furcsa és peches halála példaként szolgálhat mindenki előtthttp://www.life.hu/drlife/20180711-emberek-furcsa-es-peches-halala.htmlEgyszer mind meghalunk, de mi lenne, ha megválaszthatnánk a halálunk módját? Nos, a legtöbb ember vélhetően álmában, de minimum fájdalommentesen szeretné befejezni földi pályafutását. A következőkben bemutatott emberek is egész biztos, hogy kiegyeztek volna valami hasonlóban, ám nekik döbbenetesen peches és furcsa halálnemek jutottak. Dr. LifeOrigoEddig áll el a maradék ételhttp://www.life.hu/drlife/20180711-eddig-all-el-a-maradek-etel-hutve-hutes-nelkul.htmlA hétvége után maradt ételeket kár lenne kidobni, viszont mindent nem is tudunk megenni azonnal, sőt pár nap alatt sem. Fontos tudni, mi az, amit érdemes tárolni, és mi az, amit nagyon gyorsan fogyasszunk el vagy dobjunk ki, ugyanis Magyarországon évente több mint kétezer ember betegszik meg valamilyen romlott étel fogyasztása miatt. A tévhittel ellentétben azonban nem étteremben, hanem otthon, ételmaradéktól leszünk betegek. Dr. LifeOrigoMűtéten esett át Kubik Anna, Kossuth-díjas színésznőhttp://www.life.hu/drlife/20180711-muteten-esett-at-kubik-anna-kossuth-dijas-szineszno.htmlKubik Anna színésznő elviselhetetlen fájdalmai miatt kényszerült beavatkozásra: epehólyagműtéten esett át. Dr. Life--Lyme-kór: A téves diagnózis a legnagyobb problémahttp://www.life.hu/drlife/20180711-lyme-kor-gyakori-a-kullancs-terjeszti.htmlBár a Lyme-kór Európa szerte a leggyakrabban előforduló kullancsok okozta betegség, az esetek 30 százalékban már a csípést sem vesszük észre, többen pedig főleg a téves diagnózisok miatt életük végéig szenvednek a kór okozta tünetektől. A Lyme-betegség százszor gyakoribb, mint a szintén kullancsok által terjesztett agyhártyagyulladás. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.