Tippek a rossz szájszag ellen

Forrás: Youtube -
szájszag lehelet fogorvos tipp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rossz lehelet rendkívül kellemetlen, de lehet tenni ellene. A szájban rengeteg baktérium él, és ha ezek elkezdik lebontani a különböző élelmiszereket – mondjuk tejterméket – akkor rossz szájszag keletkezhet, de ez csak az egyik ok. Sok minden állhat a háttérben, ezért érdemes beszélni a fogorvossal vagy háziorvossal, hogy kiderüljön, nem valamilyen betegség okozza-e a tünetet. Amennyiben nem erről van szó, íme, néhány tipp a rossz lehelet ellen Dr Harold Katz fogorvostól.

Ne hagyd ki a reggelit


Gyakran előfordul, hogy az éjszaka folyamán a száj kiszárad, és ez nem tesz jót a leheletnek. A nyál ugyanis elmossa a lebomlott vegyületeket, de ha nem reggelizik az ember, akkor nem indul be olyan hamar a nyáltermelés.

Igyál zöld teát


Ez a tea antibakteriális hatású, így sokkal jobb reggel ezzel indítani a napot, mint kávéval. Utóbbi meglehetősen savas, ami rossz szájszaghoz vezet.

Vedd fel a harcot a szájszaggal Forrás: Youtube

Ne egyél sok cukrot


A cukor táplálja a kénvegyületeket előállító baktériumokat, ezért minden cukros dolog befolyásolja a szájszagot: a cukortartalmú rágók például nem igazán érik el így hatásukat.

Használj fluoridos szájvizet


A napi kétszeri fogmosás mellett érdemes fluoridos szájvizet is használni, mivel ez segíti a fogzománc épségét, végeredményben pedig a fogszuvasodást is késlelteti, ami szintén lehet a rossz szájszag okozója.

Szemműtéten esett át a TV2 műsorvezetője, Vitányi Judithttp://www.life.hu/drlife/20180716-szemmuteten-esett-at-a-tv2-musorvezetoje-vitanyi-judit.htmlSzemműtéten esett át a TV2 csinos műsorvezetője, Vitányi Judit. Dr. Life--Tom Cruise nyilatkozott Val Kilmer állapotárólhttp://www.life.hu/drlife/20180713-tom-cruise-nyilatkozott-val-kilmer-allapotarol.htmlVal Kilmer állapota nagyon aggasztotta a rajongókat, de most Tom Cruise jó hírekkel szolgált mindenkinek. Dr. Life--Fertőzéseket okozhat, ha nem csukod le a wc tetejét öblítés előtthttp://www.life.hu/drlife/20180713-fertozeseket-okozhat-ha-nem-csukod-le-a-wc-tetejet-oblites-elott.htmlGyermekkorban számos higiéniával kapcsolatos dolgot megtanítanak a szülők gyermekeiknek, ám egy dolog sokszor kimarad: érdemes lecsukni a wc-ülőkét öblítés előtt. Mutatjuk, miért. Dr. LifeAFPUjjak nélküli keze mindennapjait dokumentálja a lányhttp://www.life.hu/drlife/20180713-ujjak-nelkuli-keze-mindennapjait-dokumentalja-a-lany.htmlA 16 éves Haylee Gardner amnionszalag-szindrómával született, így bal kezén sem kézfej, sem pedig ujjak nincsenek. Szeretné megmutatni az embereknek, hogy a furcsa végtag nem befolyásolja mindennapjait. Karját Frednek nevezte el, arcot rajzol rá, és Instagram-profilt is készített neki.Dr. Life--Denise Nickersonnak a Willy Wonka és a csokigyár színésze stroke-ot kapotthttp://www.life.hu/drlife/20180713-denise-nickersonnak-a-willy-wonka-es-a-csokigyar-szinesze-strokeot-kapott.htmlViolet Beauregardét játszotta az 1971-es Willy Wonka és a csokigyár című filmben Denise Nickerson, aki jelenleg az intenzív osztályon fekszik, stroke-ot kapott. A családja gyűjtést rendezett számára. Dr. Life--Újra kórházba került Törőcsik Mari: rosszabbodott az állapotahttp://www.life.hu/drlife/20180713-ujra-korhazba-kerult-torocsik-mari-rosszabbodott-az-allapota.htmlA Ripost egyik olvasója látta Törőcsik Marit egy kórházi látogatáskor, állítólag nincs jó állapotban a színésznő.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.