Rejtett betegségekről árulkodhat a lábad

Forrás: Thinkstock -
betegség vashiány diabétesz köröm láb
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A lábon jelentkező kisebb-nagyobb elváltozásokból különböző betegségekre következtethetünk. Nézzük, melyek lehetnek a figyelmeztető tünetek!

Sebek, bütykök

Meglepő, de a cukorbetegség tünete a lábon is jelentkezhet. A betegség következményeként fellépő idegrendszeri károsodás miatt a lábak érzéketlenné válhatnak, ezáltal az érintettek észre sem veszik a horzsolásokat, sebeket, amelyek aztán elfekélyesedhetek.

Fontos tudni tovább, hogy a diabétesz megnöveli az esélyét a bütyök kialakulásának is.

További cukorbetegségre utaló jel lehet, ha éjszaka a lábunk nyugtalan, esetleg úgy érezzük, mintha hangyák mászkálnának rajta és a tapintást is alig érzékeljük.

A lábaid rejtett betegségekről is árulkodhatnak Forrás: Thinkstock

Rendellenes lábkörmök

Amennyiben valami furcsát látsz a lábkörmeiden, lehet, hogy vashiányod van. Ha a szélei kissé kifelé hajlanak és homorúak lesznek, akkor akár erre is gyanakodhatsz. A vashiány miatt továbbá elvékonyodhatnak és egy-egy réteg is leválhat róluk.

Duzzadt lábfej

Ha gyakran duzzad a lábfejed és a bokád, előfordulhat, hogy a veséddel van a gond. A nefrózis szindróma során fehérjevesztés történik és a láb bedagadhat. Főleg este jelentkezik ez a probléma, reggelre pedig a szemek is bedagadhatnak – írja a Webbeteg.

Orbán Józsi állapotáról nyilatkozott barátjahttp://www.life.hu/drlife/20180718-orban-jozsi-allapotarol-nyilatkozott-baratja-benko-balazs.htmlEgy közeli barát nyilatkozott Orbán Józsi állapotáról. Állítólag nincs túl jól az énekes. Dr. Life--Betegségéről vallott Bódi Gusztihttp://www.life.hu/drlife/20180718-betegsegerol-vallott-bodi-guszti-ful.htmlFülproblémái miatt egy időre elvesztette egyensúlyérzékét Bódi Guszti. Később kiderült, érelmeszesedése is van, ezért orvosai tanácsára diétázni kezdett. Ma már jól van. Dr. LifeOrigoSúlyos agyvérzést kapott Belicza Bea rádiós-újságíróhttp://www.life.hu/drlife/20180718-sulyos-agyverzest-kapott-belicza-bea-radiosujsagiro.htmlBelicza Bea, Hégető Honorka-díjas itüntetett újságíró két héttel ezelőtt súlyos agyvérzést kapott.Az egykori rádióst egy londoni kórházban ápolják: rehabilitációjához anyagi segítségre is szüksége lenneDr. Life--Megműtötték Boros Lajosthttp://www.life.hu/drlife/20180718-megmutottek-boros-lajos-radios-szivet.htmlHosszú várakozás és több egészségi probléma leküzdése után megműtötték Boros Lajost. A rádiósra a szívműtéte után hosszú rehabilitáció vár. Dr. Life--Mentális rendellenességnek nyilvánították a szexfüggőségethttp://www.life.hu/drlife/20180717-mentalis-rendellenessegnek-nyilvanitottak-a-szexfuggoseget.htmlÉvek óta vita tárgya, hogy valóban mentális betegség-e a szexfüggőség, az Egészségügyi Világszervzet most döntött: legújabb kiadványában már a mentális rendellenességek sorában található ez a probléma is. Dr. LifeOrigoNekrológjáról és temetéséről is rendelkezett az 5 éves rákos kisfiúhttp://www.life.hu/drlife/20180716-nekrologjarol-es-temeteserol-is-rendelkezett-az-5-eves-rakos-kisfiu.htmlRákkal diagnosztizálták az 5 éves Garrett Matthiast, aki a múlt héten halt meg. Halála előtt temetéséről és végrendeletéről is rendelkezett. Szülei minden kívánságát teljesítik. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.