Új esélyt kapott a gyógyulásra a nagybeteg magyar kajakos, Tóth Róbert

Stuttgart Tóth Róbert rák kajakos Adenoid Cystic Carcinoma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Esélyt kapott a gyógyulásra a 28 éves magyar kajakos, Tóth Róbert. Rengetegen segítettek neki, köztük Mága Zoltán hegedűmész is felajánlott egy nagyobb összeget.

"Nagyon sok felajánlás érkezett, amit ezúton is köszönök mindenkinek, bízom benne, hogy összejön a kezeléshez szükséges hatmillió forint" - nyilatkozta Róbert a Blikknek. A fiatal sportoló a rák egyik ritka fajtájával küzd, Adenoid Cystic Carcinoma nevű betegséget diagnosztizáltak nála tavaly. A kór először a könnycsatornáját támadta meg, majd a máját és a gerincét. A kezelések következtében a szeme mögötti daganat eltűnt ugyan, de a látását elvesztette. A többi daganatra nem hatott a kemoterápia, ezért külföldön keresett lehetőséget. Egy párizsban induló térítésmentes programban nem vehetett részt, mert a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől nem kapta meg az engedélyt. A kezelés még kísérleti fázisban van, ezt pedig nem támogatják. Végül egy stuttgarti klinikán kapott immunterápiát és egy TACE nevű kombinált kezelést, ami hatásosnak bizonyult: a daganatok hetven százaléka eltűnt. A kezeléseket családi összefogással finanszírozták, de a második kúrára már nem futja, ezért Róbert a nyilvánosság segítségét kérte. Sok sporttársa, barátja mellett Méga Zoltán hegedűművész is tett felajánlást.

Tóth Róbert az egyik kezelésen Forrás: Instagram


"Azt ígértem a bajnok kajakos feleségének, hogy a 100 templomi jótékonysági koncertsorozatom augusztus 21-i ünnepi díszelőadásának bevételéből kiegészítem a mások által gyűjtött összeget, hogy elháruljon az akadály a külföldi beavatkozás megtartása elől"
- mondta Mága.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.