Nem tesz jót a meztelenül alvás a kánikulában

Forrás: Shutterstock -
meztelen pizsama kánikula hálóing alvás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jó ötletnek tűnhet meztelenül aludni a kánikulában, ám úgy tűnik, hogy mégsem ez a leghatásosabb módja annak, hogy lehűtsük magunkat. 

Rengeteg érv szól a meztelenül alvás mellet, sokak szerint boldogabbak leszünk tőle, sőt a párkapcsolatoknak is jót tehet, ám úgy tűnik, hogy a kánikulában mégsem ajánlott megszabadulni a ruháinktól.

Kánikulában nehéz lehet az elalvás Forrás: Shutterstock

A Men's Health cikke szerint a természetes anyagból - például selyemből - készült pizsamák elvezetik az izzadtságot a bőrről, így hűvösebbnek érezzük a levegőt. Mindenképp érdemes egy ilyen darabot beszerezni a meztelenkedés helyett. Emmelett nem tanácsos betakarózni, maximum egy lepedő ajánlott, de hasznos lehet egy hideg vagy langyos fürdő is lefekvés előtt. Sőt, ajánlatos a párnákat is a lakás leghűvösebb pontján tárolni napközben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.