Erenumab: az új gyógyszer, ami megoldást jelenthez a migrénre

Forrás: Thinkstock -
fejfájás migrén Erenumab injekció gyógyszer gyógymód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csak Nagy-Britanniában 600 ezer ember életét keresíti meg a migrén. Az orvosok értetlenül állnak az előtt, hogy pontosan mi okozza, így gyógymód sincs rá, csak enyhíteni tudják a tüneteket. Most azonban egy új gyógyszer, az Erenumab megoldást jelenthet a problémára. 

A Mirror cikke szerint az Erenumab lehet az az új gyógyszer, mely megszünetetheti a migrénes fejfájással küzdők szenvedéseit. Csak Nagy-Britanniában 600 ezren szenvednek ettől a betegségtől, mely nagyban rontja az életminőséget, hiszen látászavarokkal, émelygéssel, hányással is együttjárhat.

Megoldás jöhet a migrénre Forrás: Thinkstock

Az orovosok egyelőre értetlenül állnak az előtt, hogy pontosan mi okozhatja a kibírhatatlan fejfájást, így konkrét gyógymód sem létezett eddig. Az Erenumab használatát már engedélyezték Európában. Gyártója a Novartis, akik elmondták, hogy szeptembertől már otthonukban tarthatják a gyógyszert azok, akiknek legalább 4 migriénes rohamuk van havonta. A gyógyszer nem szájon át bevehető, injekciós tűvel kell beadni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.