5 gyakori mellbimbót érintő betegség

Forrás: Shutterstock -
betegség keblek mellrák mellek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mellbimbó elváltozása többféle betegségre utalhat, amit érdemes minél hamarabb felfedezni, hogy a gyógyulási esélyek is jobbak legyenek. Mutatjuk, melyek lehetnek ezek!

Emlőgyulladás

Emlőgyulladás a szoptatás után jelentkezhet, amely során a mellek begyulladnak, fájdalmassá és tapintásra nagyon érzékennyé válnak. Az anyukának emellett influenza-jellegű tünetei is lehetnek. Ilyenkor haladéktalanul orvoshoz kell fordulni – írja a The Sun.

Mellrák

A bőr struktúrájának és színének, valamint a mellbimbónak az elváltozása figyelmeztető jel lehet a mellrákra. Az orvosok azt ajánlják, a nőknek érdemes havonta legalább egyszer alaposabban is átvizsgálniuk emlőiket, hogy megbizonyosodjanak róla, minden rendben. A rák korai felismerése életet menthet.

Érdemes havonta megvizsgálni, minden rendben van-e a mellünkkel Forrás: Shutterstock

Paget-kór

A sebes és viszkető mellbimbó a Paget-kórnak a tünete lehet. Ez nem más, mint egy daganatos megbetegedés, amelyet ha a kezdeti stádiumban felfedeznek, akkor jó eséllyel kezelhető.

Galactorrhoea

Galactorrhoeáról akkor beszélhetünk, ha a mellből tejcsorgás vagy tejcsepegés tapasztalható akkor, amikor a nő nem terhes.

Intraductalis papilloma

Intraductalis papilloma egy jóindulatú daganat a tejcsatornában. A betegek egy csomót érzékelhetnek a mellbimbójuk közelében.

Műteni kellett a Jóbarátok sztárját, Matthew Perrythttp://www.life.hu/drlife/20180808-muteni-kellett-a-jobaratok-sztarjat-matthew-perryt.htmlKórházba szállították és meg is műtötték a Jóbarátok sztárját, Matthew Perryt. Dr. Life--Kórházba került Pink: vírus támadta meg gyomráthttp://www.life.hu/drlife/20180807-korhazba-kerult-pink-virus-tamadta-meg-gyomrat.htmlEgy gyomrát megtámadó vírus miatt lemondta ausztráliai koncertjeit Pink. Dr. Life--Beyoncé sürgősségi császármetszéssel hozta világra ikreithttp://www.life.hu/drlife/20180807-beyonce-surgossegi-csaszarmetszessel-hozta-vilagra-ikreit.htmlBeyoncé eddig semmit nem osztott meg ikrei, Rumi és Sir születéséről, de most egy interjúban elárult néhány részletet. Kiderült, hogy sürgősségi császármetszéssel jöttek a kicsik világra. Dr. Life--Újabb műtét vár Székhelyi Józsefrehttp://www.life.hu/drlife/20180807-ujabb-mutet-var-szekhelyi-jozsefre-tudorak.htmlÚjabb műtét vár Székhelyi Józsefre. A beavatkozást akkor tudják elvégezni az orvosok, ha a színész egy kicsit megerősödött. Dr. Life--Ezek segíthetnek a migrén megszüntetésébenhttp://www.life.hu/drlife/20180802-ezek-segithetnek-a-migren-megszunteteseben.htmlA gyötrő migrén megkeserítheti az életedet, de íme néhány módszer, amivel enyhítheted a fejfájást gyógyszerek nélkül. Dr. LifeThinkstockKomoly mentális problémákkal küzd Alekoszhttp://www.life.hu/drlife/20180802-komoly-mentalis-problemakkal-kuzd-alekosz-szemelyisegzavar.htmlKiderült: komoly mentális problémákkal küzd Alekosz. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.