Ismerd meg a görögdinnye jótékony hatásait

Forrás: Thinkstock -
görögdinnye jótékony hatás Nyár egészség dinnye
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szereted a görögdinnyét? Akkor van egy jó hírünk: fogyasztásával egészségi állapunk is javítható. Miben mutatkozik ez meg? Eláruljuk!

Hidratál

A dinnye több mint 90 százaléka víz, ezért kiváló hidratáló a nyárra. Ha alapvetően kevés folyadékot iszol, és képtelen vagy legurítani egy-két pohár vizet, akkor fogyassz minél többet belőle, így észrevétlenül is hidratálhatod magad.

Elősegíti a fogyást

Magas víztartalmának és annak a remek tulajdonságának köszönhetően, hogy meglehetősen kevés kalória van benne, a fogyókúrát is elősegítheti. Már léteznek külön dinnyekúrák, amellyel csak úgy leolvadnak rólunk a pluszkilók.

A görögdinnye nagyon egészséges Forrás: Thinkstock

Vitaminbomba

A dinnye igazán egészséges, ugyanis tele van tápanyagokkal. Bőven található benne A-, B-, és C-vitamin, de gazdag káliumban, magnéziumban és likopinban is. Utóbbi csökkenti a gyulladásokat és a rák ellen is hatásos.

Szép lesz tőle a bőrünk

Az előbb említett vitaminoknak hála a dinnyétől nem csak fogyhatunk, de még a hajunk és a bőrünk is szebb lehet tőle. A C-vitamin elősegíti a kollagén termelődését, az A-vitamin pedig a bőrsejteket állítja helyre.

Ben Affleck a villája előtt álló mobilvécét használta: fotóhttp://www.life.hu/sztarok/20180810-ben-affleck-a-villaja-elott-allo-mobilvecet-hasznalta.htmlBen Affleck ugyan pár lépésnyire volt saját, 20 millió dollárt érő villájától, mégis az építőmunkások számára kitelepített mobilvécét használta. TV + Sztárok--Whitney Houston születésnapján emlékeztek meg a sztárok az énekesnőrőlhttp://www.life.hu/sztarok/20180810-whitney-houston-szuletesnapjan-emlekeztek-meg-a-sztarok-az-enekesnorol.htmlTöbb mint hat éve nincs köztünk Whitney Houston, a világ egyik leghíresebb és legsikeresebb énekesnője. Hiányát azonban az idő nem feledtette sem a rajongókkal, sem a kollégáival és barátaival. Whintey Houston augusztus 9-én lett volna 55 éves, ez alkalomból sok sztár emlékezett meg róla kifejezve, hogy még most, ennyi idő után is nagyon hiányzik mindenkinek. TV + SztárokAFPSchobert Norbi arról mesélt Kasza Tibinek, mennyire megijedt egy kislánytól: videóhttp://www.life.hu/sztarok/20180810-schobert-norbi-arrol-meselt-kasza-tibinek-mennyire-megijedt-egy-kislanytol-video.htmlKasza Tibi Pénzt vagy éveket című műsorában mesélte Schobert Norbi, hogy halálra rémült kislánya osztálytársától.TV + SztárokOrigoVita tárgya a gyerektartás Angelina Jolie és Brad Pitt közötthttp://www.life.hu/sztarok/20180809-vita-targya-a-gyerektartas-angelina-jolie-es-brad-pitt-kozott.htmlAzt állítja Angelina Jolie, hogy Brad Pitt nem fizet számára elég gyermektartást, a férfi ügyvédei azonban ezt cáfolták. El is árulták, hogy mennyit fizetett eddig Pitt. TV + Sztárok--Modell szeretne lenni Gesztesi Károly és Liptai Claudia lánya, Pankahttp://www.life.hu/sztarok/20180809-modell-szeretne-lenni-gesztesi-karoly-es-liptai-claudia-lanya-panka.htmlModell szeretne lenni Liptai Claudia és Gesztesi Károly lánya, Panka. TV + SztárokOrigoNyaralásán rabolták ki Marcellináthttp://www.life.hu/sztarok/20180809-nyaralasan-raboltak-ki-marcellinat-francia-riviera.htmlRémálommá vált Marcellina álomnyaralása: az énekesnőt a francia riviérán fosztották ki. TV + SztárokOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.