Ilyen hatással van a testünkre napi három liter víz

Forrás: Shutterstock -
hatás víz ivás test
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindenhonnan azt hallani, hogy a víz csodát tesz a testünkkel, és érdemes akár napi 3 litert is fogyasztani. Egy újságíró kipróbálta, és egy héten keresztül figyelte magán a változásokat. Íme, az eredmény. 

A kutatások azt mutatják, hogy a sok víz fogyasztása számos egészségi problémát megoldhat, beleértve a fejfájást, az emésztési zavarokat, a fáradtságot, a stresszt, valamint javítja a bőrünk állapotát és segíti a fogyást. De vajon valóban igazak ezek az állítások? Ezt tesztelte a The Sun újságírója. Egy héten át naponta három liter vizet ivott meg, és megosztotta a tapasztalatait.

Ilyen hatással van a testünkre napi 3 liter víz Forrás: Shutterstock

Az első nap természetesen még az is kihívás volt számára, hogy elfogyassza ezt a rengeteg mennyiségű folyadékot, és az állandó mosdóba járkáláson kívül semmilyen eredményt nem tudott felmutatni. Még a második napon is csak azzal küzdött, hogy egyenletesen ossza szét ezt a vízmennyiséget, és ne este próbálja egyben behozni a lemaradását, a harmadik napra azonban elkezdte érezni a változásokat.
Mivel előtte rossz alvó volt,

meglepetten tapasztalta, hogy kipihenten ébredt,

és bár fizikailag nem látott változást az arcbőrén, sokkal puhábbnak érezte, mint azelőtt. A csillapíthatatlan éhségérzete is elmúlt és annak ellenére, hogy nem evett sokat aznap, elképesztően energikus volt az edzőteremben.
A negyedik napra a teste is hozzászokott a megnövekedett folyadékmennyiséghez, ami azt jelentett, hogy nem kellett annyiszor vécére járnia, ráadásul az előző éjszaka elfogyasztott boroknak sem érezte a fájdalmas hatását. A következő napra már

a bőrén is megjelentek a változások:

eltűntek a szeme alatti sötét karikák, ráadásul még a célul kitűzött 3 literes napi mennyiségnél is több vizet fogyasztott észrevétlenül. A hatodik napra a bőre még ragyogóbb lett, a gondolatai pedig csak úgy szárnyaltak.

A kihívás végére pedig egészségesebbnek érezte magát, és annak is tűnt.

Az eredmény felülmúlta a várakozásait. A legnagyobb változás a bőrén mutatkozott, az arca száraz és foltos helyett puhává és simává vált. Lefogyott fél kilót, és az álmatlansága is elmúlt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.