Kiderült, mi történik a testünkkel, ha 2 napig rosszul alszunk

Forrás: Dreamstime -
pihenés álmatlanság szívverés alvás rosszullét
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemcsak közérzetünk látja a kárát annak, ha nem alszunk jól. Már két nap is elég lehet ahhoz, hogy számos változás menjen végbe testünkben. 

Senki sem szereti az álmatlanságot, ám nem mindig vesszük komolyan. Ám már 2 nap rossz alvás is számos kellemetlenséget okozhat - írja a Bustle.com.

1. Ügyetlenség, lassabb reakcióidő

Ha az ember nem pihente ki magát, sokkal lassan a reakcióideje, mint egyébként. Ez pedig nemcsak a fizikai dolgokban mutatkozik meg, hanem a döntéshozatalban is. Az autóbaleseteknél is lehet ok a kialvatlanság.

2. Szorongás, ingerlékenység

Pihenés nélkül az idegrendszerünk sem tud kikapcsolni, sokkal borúsabban látjuk a dolgokat. Többet szorongunk, ingerlékenyek vagyunk.

Súlyos károkat okozhat az álmatlanság Forrás: Dreamstime

3. Extrém éhség

A leptin és gherlin nevű hormonok miatt ilyenkor tapasztalhatunk extrém mértékű éhséget. Így a kialvatlanság talán a plusz kilók felszaporodásához is hozzájárul.

4. Feledékenység

Akik kevesebbet alszanak, feledékenyebbek, hiszen a pihenés rendkívül fontos szerepet tölt be az emlékek szétválogatásában és raktározásában. Azonban ez a megfelelő mennyiségű alvás nélkül nem jöhet létre.

5. Szívbajok

Alvás közben csökken a pulzusszám és a vérnyomásunk is, így a szívünk is ilyenkor képes megpihenni az egész napos munka után. Ám ha ez nem történik meg, számos veszélynek tesszük ki magunkat.

Pécsi Ildikónak az egészsége is megromlott a családi viszály alatthttp://www.life.hu/drlife/20180817-pecsi-ildikonak-az-egeszsege-is-megromlott-a-csaladi-viszaly-alatt.htmlÉvek óta húzódik a családi viszály Pécsi Ildikó és volt menye, Pártos Csilla között. Pártosnak a bírósági döntés értelmében ki kellett költöznie a színésznő házából, ám úgy tűnik, hogy a hosszú ideje tartó vita ártott Pécsi egészségének. Dr. Life--Nagyon nincs jól a rákkal küzdő Székhelyi Józsefhttp://www.life.hu/drlife/20180817-nagyon-nincs-jol-a-rakkal-kuzdo-szekhelyi-jozsef-szinesz.htmlA Jászai Mari-díjas színművésznek nagyon sokat számít, hogy a barátai és a kollégái is támogatják, de elmondta, egyre nehezebben bírja a soha nem múló fájdalmat.Dr. Life--Ördög Nórának vírusos gégegyulladása vanhttp://www.life.hu/drlife/20180816-ordog-noranak-virusos-gegegyulladasa-van-nanasi-pal.htmlVírusos gégegyulladása van Ördög Nórának, akinek teljesen elment a hangja és emiatt nem is tudták megcsinálni férjével, Nánási Pállal a soron következő műsorukat. Dr. LifeOrigoEzért nem szabad bevenni a gyógyszert folyadék nélkülhttp://www.life.hu/drlife/20180816-ezert-nem-szabad-bevenni-a-gyogyszert-folyadek-nelku.htmlA szakértők szerint ne csak pár kortyot igyunk, ha gyógyszert veszünk be, hanem öblítsük le a tablettát egy egész pohár vízzel. Soha ne fekve, hanem mindig ülve vagy állva vegyük be a gyógyszert. Lefekvés előtt pedig legalább 15 perccel nyeljük le az orvosságot, hogy biztonságban tudjon végighaladni a nyelőcsövön. Az pedig eszünkbe se jusson, hogy víz nélkül próbáljuk lenyelni a pirulát. Dr. Life--Rákkal küzd az Omega gitárosa, Molnár György Elefánt http://www.life.hu/drlife/20180816-rakkal-kuzd-az-omega-gitarosa-molnar-gyorgy-elefant.htmlSzívproblémái után derült ki, daganatos beteg Molnár György Elefánt, az Omega gitárosa. Dr. Life--Ezért ne vedd soha a szádon keresztül a levegőthttp://www.life.hu/drlife/20180815-ezert-ne-vedd-soha-a-szadon-keresztul-a-levegot-orr.htmlSzakember elárulta, milyen betegségeket okozhat, ha nem az orrunkon, hanem a szánkon keresztül lélegezzük be a levegőt. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.