Eladták az otthonukat, autóban élnek a beteg fiú szülei

Forrás: Shutterstock -
betegség kártérítés lábtörés orvos autó kórház gyógytorna kezelés eladás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden pénzüket gyermekük gyógyulására költötték, most autóban élnek a kilencéves fiú szülei. Balogh Ferenc és felesége, Vera még nem kapott kártérítést a kórháztól, igyekeznek minél több időt gyermekeikkel tölteni, akik most nevelőotthonban élnek. 

A 9 éves Florentin 2016 júniusában törte el a combcsontját egy kerékpárbalesetben, begipszelték a lábát, egy fém dróttal rögzítették. Ekkor a család még Ecseden élt családi házban.

"Eltelt három hónap, és Florentin még mindig nem tudta sem nyújtani, sem behajlítani a térdét, és rá sem tudott nehezedni. Éreztük, hogy valami baj van, ezért elvittük egy másik kórházba. Ott, miután megvizsgálták, behívtak minket az orvosok, és elmondták: nagy a baj, az első helyen ugyanis a láb növekedési zónájába tűzték a kapcsot, és azonnal meg kell műteni a gyermeket, majd gyógytornára kell járni vele. Kiderült, hogy a későbbiekben a beavatkozás miatt növekedési rendellenességre számíthatunk: elképzelhető, hogy az egyik lába rövidebb lesz, mint a másik" - mesélte a Blikknek történetüket a fiú édesapja, Ferenc.

Még mindig bicegve jár Florentin (Képünk illusztráció) Forrás: Shutterstock

Eladták házukat, a kórház közelébe költöztek albérletbe, mindketten dolgoznak, ám a bérleti díjat mégsem tudják fizetni, most autójukban élnek, a gyerekek pedig nevelőotthonban. Megkeresték azt a kórházat, ahol fiukat először kezelték, az ügyvéd arra kérte őket, hogy ne pereljenek, a kórház felelősségbiztosítása lehetővé teszi, hogy jótávételt kapjanak, ám ez eddig nem történt meg. Helyette egy levelet kaptak, melyben az állt, hogy a kórház megfelelően járt el, fiuk állapota gyógytornával kezelhető.

Főzni nem tudnak, hideget esznek, annyit igyekeznek gyermekeikkel lenni, amennyit csak lehet, Florentin pedig még most is bicegve jár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.