jótékony hatás vérnyomás egészség fekete tea egészséges életmód szív
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeretnéd tudni, hogy milyen pozitív hatásai vannak a fekete tea fogyasztásának? Most eláruljuk!

Szinten tartja a koleszterint

Érdemes fekete teát fogyasztaniuk azoknak, akiknek magas a koleszterinszintjük. Egy kutatás során a résztvevők 3 hétig napig 5 adagot fogyasztottak a teából és az eredmény igen látványos volt: esetükben a koleszterinszint 6,5 százalékkal csökkent.

Csökkenti a magas vérnyomást

A magas vérnyomás olyan súlyos problémákat okozhat, mint például vesebetegség, szívelégtelenség vagy stroke. Épp ezért érdemes még időben megfékezni: ügyeljünk a normál testsúly fenntartására, emellett étkezzünk egészségesen. Az étrendünket egészítsük ki fekete teával, egy kutatás szerint rendszeres fogyasztása 10 százalékkal csökkenti a vérnyomást.

A fekete tea nagyon egészséges Forrás: Dreamstime

Elősegíti a fogyást

Egy vizsgálat kiderítette, hogy a fekete tea képes megváltoztatni a bélben lévő baktériumok összetételét, például csökkenti azok számát, amelyek elhízást okoznak. Ezért ha szeretnél fogyni, mindenképp érdemes bevetned ezt a teát.

Javítja az immunrendszert

Kutatások szerint a fekete tea rendszeres fogyasztása megvéd a baktériumoktól, javítja az immunrendszert, segít legyőzni a különböző fertőzéseket és felveszi a küzdelmet a betegségeket okozó mikroorganizmusokkal szemben.

Jó tesz a szívnek

A fekete tea pozitív hatást gyakorol a szív egészségét befolyásoló tényezőkre, a koleszterinszintre, a vércukorszintre és vérnyomásra. Ezáltal csökkenti például a szívkoszorúér-betegségek kialakulását és bizonyos kutatások azt is kimutatták, hogy segít túlélni a szívrohamot is – írja a CureJoy.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.