Egy friss kutatás szerint a tejtermékek és a vörös húsok javítják egészségünket

Forrás: Thinkstock -
kutatás tejtermék hosszú élet egészség sajt vörös hús
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meglepő eredményre jutottak a kutatók: úgy vélik, a vörös húsok és a tejtermékek rendszeres fogyasztása csökkenti a korai halálozást.

A sajt és hús napi rendszerességgel való fogyasztása jelentősen csökkenti a korai halálozás esélyét – derült ki egy friss kutatásból.

A The Sun azt írja, a kutatók több mint 200 ezer, 52 féle nemzetiségű ember étkezési szokását vizsgálták meg és arra jutottak, hogy azoknál, akik a legtöbbet fogyasztják tejtermékből és vörös húsokból, 25 százalékkal csökkent a korai halálozás, és 22 százalékkal a szívroham kialakulásának esélye.

A kutatók azt javasolják, foigyasszunk minél több tejterméket Forrás: Thinkstock

Az eredményeink azt mutatják, hogy a tejtermékek és a húsok jótékony hatással vannak a szív egészségére és az élettartamra. Ez eltér attól, amit eddig szakemberek tanácsoltak" – mondta az egyik kanadai egyetem kutatója, Salim Yusuf.

Az új kutatás alapján a szakemberek kijelentették, napi három adag tejtermék és 120 gramm vörös hús elfogyasztása ajánlott. Persze hasonló jótékony hatása van a fehér húsoknak, a csirkének és a pulykának is.

Az eredmény egyébként a kutatókat is meglepte, mint mondják, ez alapjaiban változtathatja meg az eddigi gondolkodást az egészséges életmódról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.