Ilyen betegségeket jelezhet a mellbimbó váladékozása

Forrás: Shutterstock -
mell betegség mellrák mellbimbó nők
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mellbimbó váladékozása akár súlyos betegségekre is utalhat. Ha kíváncsi vagy rá, pontosan mi az, ami rendellenesnek számít, olvasd el cikkünket!

Sárga, szürke, zöld

Menopauza idején elég gyakori, hogy a nőknél előfordul ilyen színű váladékozás. Ez a hormonális változásnak köszönhető. De előfordulhat, hogy olyan jóindulatú elváltozás okozza, amely során a tejcsatornák megduzzadnak, eltömődnek.

A sárga és a zöld szín papillómára utalhat, amely olyan aprócska, hogy önmagunk ellenőrzésekor észre sem vesszük, csak mammográfia jelezheti ki.

A mellbimbó váladékozása betegségekre utalhat Forrás: Shutterstock

Fehér, átlátszó

Ha fehér színű vagy átlátszó csepegés lép fel, akkor, amikor a nő nem terhes, akkor lehet, hogy galactorrhoeáról beszélhetünk. Az egyik, illetve mindkét mellbimbónál előfordulhat. A nők 25 százalékát érintheti.

Ugyanakkor ez a probléma bizonyos gyógyszerek mellékhatásaként is előfordulhat.

Véres csepegés

Ha véres csepegést tapasztalsz, minél előbb keresd fel orvosodat, ugyanis olyan súlyos betegségre is utalhat, mint például emlőrák - írja a The Sun.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.