Visszafordíthatatlan deformációkat okozhat a rossz cipőválasztás

vádli deformáció fájdalom cipő láb
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sem a túl lapos, sem pedig a túl magas cipő nem tesz jót a lábaknak. Azzal azonban csak kevesen számolnak, hogy a tartós helytelen cipőviselés visszafordíthatatlan károkat okozhat, sőt a fejünk is megfájdulhat. 

A láb- és hátfájdalmak mellett fejfájást is okozhat, ha tartósan viselünk nem megfelelő cipőt. A Borscikke szerint a szűk orrú lábbelikben az ujjak összenyomódnak, ami miatt harántsérülés, ujjgörbülés, kalapácsujj vagy bütyök is kialakulhat, az elváltozások egy része pedig visszfordíthatatlan is lehet.

Segíthet a napi többszöri cipőváltás Forrás: Shutterstock

Az ideális sarokmagasság a 2-3 centiméter, ugyanis az sem jó, ha túl magas, de az sem, ha túl lapos a cipőnk sarka. A teljesen lapos cipőkhöz mindenképp talpbetét viselését ajánlják, hogy a sarok megfelelő alátámasztást kapjon. Ám a napi többszöri cipőváltás is segíthet az elváltozások megelőzésében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.