Sose vedd meg a fehér csíkos csirkemellet: egészségtelen

Forrás: Dreamstime -
táplálkozás egészség csirkemell
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egészségtudatosan táplálkozók sokkal gyakrabban választják a csirkemellett a vörös húsok helyett, ám arra már nem mindenki figyel, hogy megfelelő minőségű kerüljön a kosarába. 

Az utóbbi öt évben 221%-al nőtt a csirkemell zsiradéktartalma - ráadásul ezek zöme egészségtelen zsírsavakból áll - ismertet egy brit tanulmányt a Ripost.

Hogy miért? A minél nagyobb haszon érdekében az ipari állattartók a csirkét egyre rövidebb idő alatt hizlalják vágóképes méretűre, ráadásul mindezt szörnyű körülmények között teszik. Az így felnevelt baromfi húsminősége pedig egyenesen rossz.

A szűkös helyen felnevelt csirkéknek esélyük sincs a mozgásra, ez pedig izomsorvadást okoz, izomszövetek helyett zsírszövet képződik a testükben. Továbbá ezekben a szövetekben rakódnak le a takarmányból származó növekedési hormonok is.

Sok esetben a csirkemelleken például szemmel is jól látható fehér csíkok jelentek meg, melyek egyet jelentenek az egészségtelen áruval.

Forrás: Dreamstime

Koncert közben ment el a U2 énekesének Bonónak a hangjahttp://www.life.hu/drlife/20180902-koncert-kozben-ment-el-a-u2-enekesenek-bononak-a-hangja-a-beautiful-day-alatt.htmlA harmadik szám után félbeszakadt a szombat esti berlini U2 koncert, mert hirtelen elment Bono hangja - tudta meg az Index. Ezt később egy rajongói oldal Tweetje is megerősítette.Dr. Life--Ezért szüntetik meg az EU-ban várhatóan az óraátállításthttp://www.life.hu/drlife/20180902-ezert-szuntetik-meg-az-euban-varhatoan-az-oraatallitast-a-magyar-alvas-szovetseg-kozlemenye.htmlAz évi kétszer történő óraátállításnak az EU-ban várható megszüntetése alvás-egészségügyi szempontból pozitív fejlemény. Az alvás és az ébrenlét évezredeken át kialakult természetes ritmusának, a cirkadián ritmusnak a mesterséges (intézményes) megzavarása ugyanis az emberi szervezetre negatívan ható fáziseltolódási következményekkel jár - írja közleményében a Magyar Alvás SzövetségDr. LifeThinkstockEzért nem szabad bevenni a gyógyszert folyadék nélkülhttp://www.life.hu/drlife/20180816-ezert-nem-szabad-bevenni-a-gyogyszert-folyadek-nelku.htmlA szakértők szerint ne csak pár kortyot igyunk, ha gyógyszert veszünk be, hanem öblítsük le a tablettát egy egész pohár vízzel. Soha ne fekve, hanem mindig ülve vagy állva vegyük be a gyógyszert. Lefekvés előtt pedig legalább 15 perccel nyeljük le az orvosságot, hogy biztonságban tudjon végighaladni a nyelőcsövön. Az pedig eszünkbe se jusson, hogy víz nélkül próbáljuk lenyelni a pirulát. Dr. Life--Zacher Gábor szerint a függőség nem feltétlenül negatívhttp://www.life.hu/drlife/20180819-zacher-gabor-szerint-a-fuggoseg-nem-feltetlenul-negativ-mondta-el-joshi-bharatnak.htmlJoshi Bharat vendége Zacher Gábor toxikológus volt, aki a függőség különböző formáiról beszélt a műsorban, illetve a betelefonáló nézőknek adott tanácsot, hogyan lehet "kigyógyulni" az egyes addikciókból.Dr. LifeOrigoVelemi házában gyógyulgat Törőcsik Marihttp://www.life.hu/drlife/20180818-velemi-hazaban-gyogyulgat-torocsik-mari-kossuth-es-jaszai-maridijas-szineszno.htmlTovábbra is vidéki otthonában pihen Törőcsik Mari. A Nemzet Színésze a világtól elvonulva gyógyul velemi házában. Dr. Life--Rákkal küzd az Omega gitárosa, Molnár György Elefánt http://www.life.hu/drlife/20180816-rakkal-kuzd-az-omega-gitarosa-molnar-gyorgy-elefant.htmlSzívproblémái után derült ki, daganatos beteg Molnár György Elefánt, az Omega gitárosa. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.