Szokások, melyek befolyásolják a cukorbetegség kialakulását

Forrás: Shutterstock -
szokás cukorbetegség kialakulás szájvíz kávé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma már egyre többen törekszenek az egészséges életmódra, amellyel az elhízást és egyéb betegségeket is elkerülhetik, úgy mint a cukorbetegség. Alapvetően a testmozgással és a változatos étrenddel nem lehet mellélőni, de vannak még olyan mindennapi szokások, melyek befolyásolják a cukorbetegség kialakulását, pedig talán nem is gondoltad volna. Ezek azok.

Gluténmentes étkezés

Ha nem vagy érzékeny, akkor kifejezetten káros a gluténmentes táplálkozás: 13 százalékkal nagyobb az esély a cukorbetegségre. Ennek az a magyarázata, hogy aki eszerint étkezik, az általában kevesebb rostot eszik, márpedig a rost létfontosságú, és csökkenti a cukorbetegség kockázatát.

Egyedüllét

Érdekes összefüggést találtak a tudósok: a magányos emberek sokkal nagyobb eséllyel szenvednek cukorbetegségben, mint azok, akik rendszeresen társaságba járnak. Ez azért lehet, mert azok, akik folyton egyedül vannak, hajlamosabbak a depresszióra, amely a cukorbetegség rizikófaktora - írja a Blikk Rúzs.

Kávé

A kávé jótékony hatású Forrás: Shutterstock

Az mindig vita tárgya, hogy a kávé mennyire egészséges, azonban úgy tűnik, hogy a cukorbetegség megelőzésében hatásos: azoknak, akik csökkentették a kávéadagjukat, vagy lemondtak róla, 17 százalékkal nagyobb az esélyük a cukorbetegségre, míg azoknál, akik növelték az adagot, 11 százalékkal kevesebb. Természetes édesítővel vagy cukor nélkül érdemes elfogyasztani.

Szájvíz

A tudósok szerint a szájvíz rendszeres használata - napi kétszer - nem tesz jót, ugyanis a rossz baktériumok mellett a jókat is kiöli, amelyek a feltételezések szerint szerepet játszanak a vércukorszint szabályozásában.

Sok só

Régóta tudott, hogy a sok só egészségtelen: a szív. és érrendszeri betegségek kockázatát is növeli, valamint a cukorbetegségét is, ezért érdemes alacsonyan tartani a bevitelt: 1500 mg alatt, de legfeljebb 2300 mg.

Tévhitek a női test működéséről: van olyan férfi, aki azt hiszi, a menstruáció egy hónapig tarthttp://www.life.hu/drlife/20180908-tevhitek-a-noi-test-mukodeserol-van-olyan-ferfi-aki-azt-hiszi-a-menstruacio-egy-honapig-tart.htmlTermészetesen nem kell mindent tudni a női test működéséről, de azért vannak olyan dolgok, amikkel a férfiaknak sem árt tisztában lenniük. Ilyen a menstruációs ciklus, valamint a terhesség is. Ezek olyan alapvető dolgok, amiről azt hihetnénk, mindenki tudja, hogyan működnek, pedig nem. Egyes férfiak kirívó tudatlanságát osztották meg a nők. Dr. LifeOrigoNagyobb az esély a szív- és érrendszeri megbetegedésekre, ha 5 órát alszolhttp://www.life.hu/drlife/20180908-nagyobb-az-esely-a-sziv-es-errendszeri-megbetegedesekre-ha-5-orat-alszol.htmlÁltalában minden felnőtt az alvásidőből csippent le azért, hogy elvégezhesse a napi teendőit, pedig ez nagyon nincs jó hatással az egészségre.Dr. LifeOrigoÍme, 9 tanács azoknak, akik nehezen alszanak el esténkénthttp://www.life.hu/drlife/20180904--ime-9-tanacs-azoknak-akik-nehezen-alszanak-el-estenkent.htmlKomoly egészségügyi gondokat okozhat az alváshiány, mégis sokan vannak olyanok, akik eséntként nehezen tudnak elaludni. Most összeszedtünk 9 tanácsot, amit ha megfogadsz, hamarabb hinti szemedre a varázspont az álommanó. Dr. Life--Pásztor Anna ideiglenesen fél fülére megsüketülthttp://www.life.hu/drlife/20180904-pasztor-anna-ideiglenesen-fel-fulere-megsuketult.htmlNehéz időszak van Pásztor Anna mögött: az énekesnő fél fülére ideiglenesen megsüketült. Kórházi kezelésre szorult, aminek köszönhetően már sokat javult a hallása. Dr. Life--Napjai voltak hátra, Twitter oldalán búcsúzott a halálos beteg rádióshttp://www.life.hu/drlife/20180904-napjai-voltak-hatra-twitter-oldalan-bucsuzott-a-halalos-beteg-radios.htmlNem tudta leküzdeni a rákot Rachael Bland, a BBC rádiós műsorvezetője. Mikor megtudta, hogy már cska napjai vannak hátra, Twitter-oldalán búcsúzott rajongóitól. Dr. Life5 hónapos lett Anglia legkisebb babája, aki 340 grammal születetthttp://www.life.hu/drlife/20180904-5-honapos-lett-anglia-legkisebb-babaja-aki-340-grammal-szuletett.htmlA kis Theo mindössze 340 grammal jött a világra tavasszal. Azóta sikerült megerősödnie és ma ő Anglia legkisebb súllyal született túlélő babája. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.