Egy kutatás szerint kevesebb munkaórát kellene dolgoznuk a nőknek

Forrás: Shutterstock -
nők kiégés egészség munka mentális egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sok nő tapasztalja magána kiégés jeleit, napjaikat sokszor egy ismétlődő mókuskeréknek érzik, amely még otthon sem ér véget. Egy friss ausztrál kutatás szerint a nők nem kellene annyi munkaórát dolgozniuk, mint a férfiaknak, annak érdekében, hogy megőrizzék mentális egészségüket. 

A Whimn cikke szerint az Ausztrál Nemzeti Egyetem kutatói 8 ezer nő bevonásával végeztek egy kutatást a nők mentális egészségével kapcsolatban. Rengeteg nőn mutatkoznak ugyanis a kiégés jelei, ennek okát pedig a kutatók abban látják, hogy nem kellene annyi munkaórát dolgozniuk, mint a férfiaknak.

Egy átlagos ausztrál nő ugyanis napi 4,5 órát foglalkozik a munka mellett háztartással és gyermekneveléssel, így rendkívül kevés ideje jut a rendes táplálkozásra és arra, hogy önmagával foglalkozzon. Az eredmények szerint a nőknek heti 34 óra lenne az ideális munkaidő hetente, tehát átlagosan napi 7 óra, a férfiaknak pedig 47.

Ellepik a feladatok a nőket Forrás: Shutterstock

"Tekintettel a nőkkel szemben támasztott többlet követelményekre, lehetetlen, hogy a nők olyan munkaidőben dolgozzanak, amelyet a munkáltatók várnak, hacsak nem veszélyeztetik az egészségüket" - mondta Dr. Huong Dinh vezető kutató.

Lyndall Strazdins professzor szerint arra kellene ösztönözni a nőket, hogy érjék el a 7 órás munkanap bevezetését a számukra, ez azonban várhatóan egy lassú folyamat lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.